30 Nisan 2012 Pazartesi

İskender BİTTİ!!!

  Aynı evde doğan ki insan...
  Doğuda küçük bir evde yeşeren iki hayattan...
  Cemile Ve Pembe'den yola çıkarak başlayan hikayemiz biranda iki kız kardeşten iki kadının hayatına dönüşüyor.
  Cemile hırsları olamayan Dünya'yı olduğu gibi kabul eden, Pembe ise hayatın iplerini başkalarına bırakmak istemeyen ve istekleri doğrultusunda yaşayan bir kadın.
  Adem, İstanbul'dan tesadüf eseri bu küçük köye gelip bu iki kız kardeşle tanışıp, aşkı bulmasına rağmen aşkı seçemeyen ve istemeden hayatını mahveden bir erkek...
   İskender, farklı kültürlerde büyüyüp istekleri ve kültürleri arasında sıkışmış ve kendisinin bile hayal bile etmediği bir hayatı yaşayan kitabımızın ana karakteri...

Babalık Nedir? Aile Nedir? Hayatı kimin için yaşarız sorularının cevabını öğrenmek istiyorsanız Bu Kitaba Hemen Başlayın.Sıradan bir hikayeye başladığınızı düşünüyorsanız tam çözdüğünüzü çözdüğünüz anda emin olun ki asla çözemediğiniz bir sondasınız...



28 Nisan 2012 Cumartesi

TARİHİ DEĞİŞTİREN KADINLAR BİTTİ :)

  Tarihi değiştiren kadınlar adlı kitabı yeni bitirdim.Öylesine şaşkın ve heyecanlıyım ki anlatamam.Kitapta ki her hayat bir solukta bitecek aşk-entrika-ihtiras yumağıyla örülü.Meğer romanlarda aradığımız maceralar gerçek hayatlarda saklıymış.Daha önce böyle tarih kitapları okumadığım için çok pişmanım.yazar ali çimene böyle sürükleyici ve ilginç hayatları yazıya döktüğü için ve TİMAŞ yayınlarına da yayınlayıp bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum.İlk iş kitaptaki bu enteresan şahsiyetlerin tek tek hayatlarını okuyacağım.
  Yazar bu kitapta duygularıyla hareket eden kadınların nasıl iktidarı ele geçirdiğini,bilimi fethettiğini,dünya düzenini değiştirdiğini gösteriyor.Hatta kötü yönde kullanılan bu güçlü duyguların nasıl yıkıcı olabileceğini görüyorsunuz.
 Kadın olmakla gurur duyan tüm kadınların ve kadınların isteyince neler yapabileceğini öğrenmek isteyen tüm erkeklerin bu kitabı mutlaka okuması gerekir.
  Kitaptaki karakterler arasında kimler yok ki...
  İktidar hırsı uğruna dişiliğini kullanıp iki büyük hükümdarı kendine aşık eden ve asıl hükmeden olan KLEOPATRA...
 Günah denizinin ortasında yaşamasına rağmen iffeti kendisine kalkan yapan ilk müslüman kadın HZ.HATİCE...
  Ünlü Fransız vatansever ve yılmaz savaşçı JEANNE DARCH...
  Kendisine nikah kıyılmış ilk Osmanlı saray kadını güç-aşk ve zekayla tarihi değiştiren HÜRREM SULTAN...
  Evliliği bir silah gibi kullanarak Fransayı yöneten İtalyan ölüm kraliçesi CATHERİNA DE MEDİCİ...
  İngiltereyi dünyanın en zengin ve kudretli ülkesi haline getiren  kraliçe 1.ELİZABETH...
  Dehşet-acı ve ölümün kanlı kontesi,vampirliğin doğuşunun ilk habercisi ELİZABETH BATHARY...
  Köleliğe karşı kalemiyle savaş açan edebiyat şövalyesi HARRİET BEECHER STAWE...
  Zenginliği hep başkalarında gören ama insanoğluna zengin bir bilimsel miras bırakan MARİE CURİE...
  Okuyamamasına rağmen insanoğlunun en ağırbasan güdülerinden birine güzel görünmeye oynayıp trilyonlar kazanan HELENA RUBİSTEN...
  Sıradan bir evkadınlığından Avrupa çapında bir dansöze,oradan dünya çapında bir casusa dönüşen MATA HARİ....
 
   VE DİĞERLERİ....
 

27 Nisan 2012 Cuma

Muhteşem kapaklar :)

 Arkadaşlar artık sizlerle yeni bir konu daha paylaşmaya karar verdim.Kitap yorumlarımın yanında da en sevdiğim ve en ilgimi çeken kitap kapaklarını paylaşmak istiyorum.Bugün başlayacağım.Yorumlarınızı bekliyorum :)


                               

25 Nisan 2012 Çarşamba

Nora Roberts Dolunayda Aşk Bitti ! :)


Bir Nora Roberts hayranı olarak Epsilon Yayınevine bizi onun kitaplarıyla buluşturduğu için teşekkür ediyorum.Polisiye- Aşk kitapları içinde en iyilerinden biri şu anda DOLUNAYDA AŞK kitabını bitirdim.Kahramanımız 8 yaşındayken en yakın arkadaşını bir tecavüz sonrası ölümü ile kaybeden ve bundan sorumlu tutulan Torry.Artık hayatta tek güvenebileceği önsezileri ve ölen arkadaşının abisidir.Cinayeti çözüp yeniden topluma karışabilecek midir? Belkide katil çok yakınındadır ... Bir solukta hem maceraya dalmak hemde aşkın güzelliğini yaşamak isteyenler mutlaka okumalı...

23 Nisan 2012 Pazartesi

Taht Oyunları Tanıtım Fragmanı-Epsilon Yayınevi :)



Ejderin Aşkı Bitti! :)

Kitap herkesin bildiği üzere 2 bölümden oluşuyordu.İlk başlarda Yazarın dili ağır geldi ama sonra yavaş yavaş alıştım.Kitabın direk konuya geçmesi en hoşuma giden yönü oldu.Kitap direk Annwly'in mağarada olması ile başladı.Ve olaylar Fearghus'un etrafında şekillendi.Macera,Aşk her duygunun bulunduğu bu hikaye beni benden aldı.Fearghus'un rengarenk kardeşleri,Morfyd,Hefaidd-Hen,Lorcan bütün karakterler baştan aşağı anlatılmıştı ve bu kitabın film şeridi gibi gözümde canlanmasını pekiştirdi.Savaş sahneleri çok akıcıydı.Yani SÜPERDİ!!!

Yalnız daha 2. hikayeyi yorumlamadım.Bu hikayede Fearghus'un anne(Rhiannon) ve babasının(Bercelak) hikayelerini anlatıyordu.2. hikaye daha ilginçti.Kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum alın okuyun diyorum.Kitabın sonunun harika bittiğini söyleyerek sizi meraklandırabileceğimi düşünüyorum :)

22 Nisan 2012 Pazar

Şimdi Benimsin bitti!

Güneş Demirel'in şimdi benimsin adlı kitabını yeni bitirdim.gerçekten de yapılan yorumlar yerindeymiş.oldukça sürükleyici ve yalın bir dilde yazılmış.her ne kadar aşiret kültürünü bilmesem de yaşadığımız ataerkil toplumda bu kitap da anlatılanlara yakın örnekler olduğundan daha bir hazla okudum.okudukça kah şaşırdım kah yeni şeyler öğrendim.koşullu sevgiyle koşulsuz sevginin insan üzerindeki etkisine tanık oldum.aşk gibi güzel bir duygunun içinde aynı anda öfkeyi ve kıskançlığı da barındırabileceğini bir kez daha gördüm.sevginin ve masumiyetin hayatın tüm kötülükleriyle olan savaşta her zaman galip geleceğine olan inancımı bir kez daha perçinledim.evet arkadaşlar,bu kitabı mutlaka okumanızı ve gerçek hayatınızda tatmadıysanız bile bu kitapla birlikte ölümsüz aşkı yaşamanızı isterim.
  Hayat ne getirirse getirsin gerçek aşk ve koşulsuz sevgi ile aşılamayacak engel olmadığını düşünenlerdenim.

Kitabı önokumak için:http://www.birazoku.com/simdi-benimsin/

Arkadaşlar bir çekiliş varmış duyurmak istedim.İyi şanslar katılanlara :)

http://www.kalemsuare.com/2012/04/hediye-kitap-cekilisi.html

18 Nisan 2012 Çarşamba

Asla Arkana Bakma Bitti.. :)

   kitabı bir gecede bitirdim.sanki doksan dakikalık amerikan yapımı bir romantik-aksiyon filmi izler gibiydi.daha önce okuduğum tess kitaplarına hiç benzemiyor.içinde gerilimve heyecan arayanlar hayal kırıklığına uğrar.ama iyi-kötü adam kovalamacasını seviyorsanız ve bir de her kitapta romantizm arıyorsanız mutlaka okuyun derim.eski tessi arayanlara ise önermem...
 bence tessin en güzel romanları  cerrah serisi...


HUZURSUZ KEMİKLER bitti...


    Kitabı bitireli üç gün oldu.Benim gibi polisiye ve gerilim türü romanları seviyorsanız biraz sıradan gelebilir ama adli tıbbın gelişim sürecini görmek açısından ilginçti.
 Yazar polisiye denince akla ilk gelen Agatha Christi'den etkilenerek karakterini bir dedektif yapmış.Yalnız bu kişi Agatha'nın Herkül'ü gibi olay yerinden değil bizzat cesedin kemiklerinden yola çıkarak cinayeti çözüyor.
   Kitabı bitirdiğimde1800'lü yıllarda yapılan bir otopsi ve kriminal inceleme nasıl oluru kafamda canlandırabiliyordum.Bu kitabın günümüzdeki karşılığını da cinayet ve adli tıp yazarları arasında en iyi olduğuna inandığım Tess Geritsen yazıyor.Kitabın yazarı alınmasın :D ama ben bu kitabı bir kez okursam Tess'in kitaplarını en az on kez okurum...



14 Nisan 2012 Cumartesi

Güllere Sor bitti :)

Güllere Sor bitti :)

İlk olarak baş karakterlerden başlamak istiyorum.Yazar anakarakterleri o kadar güzel bir dille anlatmış ki oradaki ortamda o karakterlerle yaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz.

Baş karakterlerimiz( Douglas,Travis,Cole,Adam) bir gün bir çöp kutusunda bir bebek buluyorlar.Ve olay yeni bir başkaraktere yöneliyor.Marry Rose'a...

Arada yaşanan olaylarda güldüm,heyecanlandım,korktum bütün duygularım birbirine girdi.Marry Rose bazen saflığı ile kahkalar attırdı,bazen güçlü duruşuyla heyecanlandırdı.

Olaylar o kadar hızlı gelişti ki ne olup bittiğini anlayamadınız.Ben yaşıma rağmen bu kitaba bayıldım.Her yaşın okuyabileceğini düşünüyorum.Gerçekten bu kitap beni büyüledi.Sırada serinin 2. kitabı Güller Ve gelinler var en kısa zamanda elimdeki kitapları bitirip okumak istiyorum :)