26 Temmuz 2012 Perşembe

Yoklar :)


Off! Bu nasıl bir kitaptır! 2 gün 3 gün önce Yoklar bitti :ama hala etkisindeyim :O

Kitabı bitirdiğim an ölmekten beter oldum. Bu nasıl bir hayal gücüdür. Tamam belki HP,AÇLIK OYUNLARI,TAHT OYUNLARI olamaz ama bunlar ilk üç seriyse buda dördüncü seridir. Mükemmel ya.Şimdi konuyu açıklayınca göreceksiniz :)

 Bir gün 15 yaşın üzerinde herkes kayboluyor. Okuldaki tüm öğretmenler, hastanedeki tüm doktorlar, tüm polisler yani tüm yetişkinler. Şimdi bütün şehir çocuklara kalmış durumda. Şimdi ne yapacaklar? Dışarı çıkacaklar ve evlere bakacaklar.Daha sonra ne olacak Kimse bilmiyor? Bu olay üzerine ana karakterlerimiz  en mantıklı düşünceyi uyguluyorlar ve  kendi evlerine bakıyorlar ama anneleri ya da herhangi bir büyükleri evde yok. Dışarıya bakmayı düşünüyorlar. Her şey düşünülen gibi. Alışveriş merkezleri yağmalanmış. Sebzeler ve konservelerden başka bir şey kalmamış. Evlerdeki ocaklar,klimalar,ısıtıcılar açık bırakılmış. Kreşteki tüm çocuklar ağlıyor ve biri onlara bakmak zorunda. Ocağı açık olan evler yüzünden yangınlar çıkmış. İtfaiye örgütü olmadığı için biri yangınıda söndürmek zorunda. Ve en önemlisi bir kaçış yeri yok. Dev bir daire kaplıyor üzerlerini ve onları bir alana hapsetmiş.

Sam kitabın ana karakteri. Neredeyse tüm olaylar onun etrafında dönüyor. Ama kitap hep onun ağzından anlatılmıyor. Bu yüzden olaylar çok heyecanlı oluyor. Kitabı soluksuz okudum denir ya. İşte ben de öyle oldum. Kitabı gerçekten soluksuz okudum. Kitabın içinde aşk var mı diye merak eden varsa Açlık Oyunlarındaki kadar bir aşka sahip diyebilirim. Yalnız size bir fragman izleteceğim sırf o fragman yüzünden kitabı alacaksınız BENİM GİBİ :D

İşte o Fragman:




24 Temmuz 2012 Salı

Günaydın :)


Kitaplık düzenlendikten sonra :)

 Eski blog yazımda gördüğüm üzere kitaplığımın fotoğraflarını paylaşmışım. Şimdi kitaplığımı tekrar düzenledim ve düzenlenmiş halini sizinle paylaşmak istiyorum :)

Eski blog yazım için :  http://kitapmaceralari.blogspot.com/2012/04/sizinle-hazinemi-paylasma-istedim.html

Bu benim fantastik rafım :) Adını okuyamadığınız kitap varsa yoruma yazabilirsiniz :)

İşte benim gerilim rafım :) Beyazlar ve siyahlardan oluşur kendileri :)


İşte Aile-Aşk rafı :)


Harry Potterlarım Benim <3

.

Buda çalışma masam ve kitapları :)


Bunlar da diğer kitaplıktakiler :)






Gördüğünüz gibi annem-ablam ve ben full kitap alıyoruz. Eee hal böyle olunca gördüğünüz gibi okunacak fazlasıyla kitap var. Kitap almaya son vermem gerekiyor :D (Tüm bloga sahip kişiler böyle sanırım :D)

Örnek : http://renklikitap.blogspot.com/
Örnek:http://yolunneresindeyim.blogspot.com/

Süper bloglr ya. Sırf onlar sayesinde kitapları sevebilirsiniz :)


23 Temmuz 2012 Pazartesi

İşte hepimizin duymak istediği kelimeler! Yeni Alışveriş :)

   Ve evet tahmin ettiğiniz üzere ben alışverişe çıktım. Çıkarken her kitapsever gibi aklımda kitap almak yoktu. Ama D&R sağolsun her hafta yeni kitaplar getirip beni büyülüyor :) Ve ben bu sefer elimden geleni yapsamda gene de bu büyüye engel olamadım. Ama pişman değilim. Hatta çoook mutluyum:)

lk aldığım kitabı Martı Yayınlarının facebook sayfasında görmüştüm ve aşırı mutlu olmuştum. Çünkü Gece Yolunu okuyanlar bilirler (Ben Gece Yolu yorumumda da bahsetmiştim) konuda iki kitap öne çıkıyor. İlki Jane Eyre, İkincisi Uğultulu tepeler. Ve ben kitabı D&R da görünce almadan duramadım. Yorum sizin :)



 İkinci aldığım kitap İnsan Ne İle Yaşar? Önceden okuyacağımı veya alacağımı hiç tahmin etmediğim bir kitap. Fakat bu fikrimi değiştiren kişi gerçekten benim çok sevdiğim bir blog yazarı. Serrose. Belki kendisini yüzyüze tanımıyorum ama blogda o kadar sıcakkanlı ki sanki yıllardır tanışıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ne alaka bu kitap ve o? Blogunda hayatını değiştiren kitap olduğunu söylemişti. Neden olduğunu da bana sormayın istereniz. Blogundaki videoları izler yazıları okursanıza bu mutlu aile tablosuna sizde şahit olacaksınız. Bu arada SERROSE bunu gösürsen. Anneanne'ne bayıldığımı söylemeni isterim :) (http://yolunneresindeyim.blogspot.com/ )


Ve son olarak. Ayşe Kulin'in mükemmel eseri Türkan Tek Ve Tek Başına adlı eserinde esinlenerek benim en sevdiğim yönetmen olan Timur Savcının yönetmeliğinden bir DVD aldım. Kitabı okuduktan sonra Kanal D 'de yayınlanan "TÜRKAN" dizisini seyretmiştim. Onun yönetmeni de Timur Savcıydı. Fakat dizi çok geç saatte olduğu için izlenmiyordu. Bu yüzden erken biten bir dizi oldu. 23 bölümdü sanırım. O dizinin finalide süperdi. Fakat çok hızlı olduğu için tam bitmemiş gibiydi. Filminin çıkacağını öğrendiğimde çook mutlu olmuştum ve hemen sinemaya biletimi almıştım. Ve sonunda öyle bir ağlamıştım ki anlatamam. O yüzden indirimde olduğunu görünce hemen aldım. Size tavsiyem indirimdeyken (4,95) hemen alın ve izleyin. Ben tekrar izleyeceğim ve galiba tekrar ağlayacağım. Size iyi ağlamalar diyorum ve ramazanız mübarek olsun diyerek yazımı sonlandırıyorum. İyi akşamlar :)








20 Temmuz 2012 Cuma

Yakında çıkacaklar :)


   Yakında çıkacaklar bölümünde ilk olarak Ephesus yayınevi ile başlamak istiyorum :)

   İlk tanıtacağımız kitap Heidi Bets'in Kördüğüm adlı kitabının ardından yazdığı 2. kitap. Kapağı bence seriye gayet uygun olmuş. Ve O kenara koyulan yorumlara bittim zaten. Özellikle de Hayriye Abla'nın yorumuna. (Allah Rahmet Eylesin)



İkinci olarak gene Ephesus'tan kapağına bittiğim ve konusuna da güvendiğim bir kitap. Ephesus kapağı değiştirecekmiş ama bence bu kapak ta süper. Ama Ephesus'un bundan güzel bir kapak yapacağına iddiaya bile girebilirim :)




Diğer bir kitap gene Ephesus'Tan. Ephesus şu sıralar çok çalışıyor. Hakkını veriyor ama :) Kapak inşallah değişmez çok cana yakın bir kapağı var. İnsanı içine çekiyor :)




Ve son olarak aşırı merak ettiğim ve kazanmak için yarışmalara girdiğim bir kitap. İnşallah kazanırım. Gerçekten ilginç bir konusu var :)




Ramazan öncesi kitap alışverişi :)

    İlk olarak facebookta AŞ(K)İTAP adlı sayfada kazandığım kitabı göstermek istiyorum sizlere.  Yazarın serinin ilk kitabı olan Siyah Nefes adlı kitabı çok merak ediyordum. Bir gün bir sayfada ilk kitabı imzalı kazandım ve çok mutlu oldum. Geldiği an okumaya başladım ve kitap bitince hemen ikinci kitabı istedim. Ama alacak o kadar kitap vardı ki kısmet olmamıştı. Ta ki geçen gün bu sayfada ikinci kitabı (MAVİ DAĞ) kazanana dek. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Ve içinden çıkan ayraç ve yazarın imzası için yazara ayrıca teşekkürler. İkinci kitabı okuyunca anında son kitabı sipariş edeceğim. O kadar mutluyum ki. Şimdi sizinle ilk iki kitabı paylaşmak istiyorum :)





Diğer ramazan için aldığım kitaplar ise iki tane. Önceden blogda duyurduğum ve diğer bloglarda da sık sık karşılaştığım bir kampanya vardı. Can Yayınları 5 tl kampanyası. İşte o kampanyadan iki kitap daha aldım. Ben "ONLAR" isimli kitabı çok merak ediyorum gerçekten ilginç bir kitap. Diğer kitabın ise biraz kafa dinlendirmek için uygun olduğunu düşünüyorum. Bugünlük benden bu kadar. Oruçken çok güzel kitap okunuyor. Yoklar'a devam edeceğim. Tekrardan hayırlı ramazanlar :)




19 Temmuz 2012 Perşembe

Ramazan geldi hoş geldi!


 Bugün gece itibariyle sahura kalktık ve ilk orucumuzu tutmaya başladık. Şu an için bir sorun yok inşallah bir ay boyuncada böyle sürer. :) Ramazan geldi hoş geldi Evlere Bereket Verdi... :)




Ben Yokları okuyorum Şuan muhteşem gidiyor Siz Neler Okuyorsunuz?

   Ben Yokları okuyorum Şuan muhteşem gidiyor Siz Neler Okuyorsunuz? 




Ben Yokları okuyorum Şuan muhteşem gidiyor Siz Neler Okuyorsunuz?








Dakikalarca güldüğüm bir alıntıyı paylşmk istiyorum sizinle :)

"Buda onlardan biri" diye suçlayıcı bir tonla konuşuyordu Quinn "Bir ucube"
"O ne yaptığını bile bilmiyor" diye karşılık verdi Astrid.
"Ne kadar içim rahatladı bilemezsin. Onun numarası nedir? Kıçından füze felan mı atıyor?"

Süper ya :D

13 Temmuz 2012 Cuma

Harry Potter 8 geliyor!!


J.K ROWLİNG ile  bir röpörtaj:

AF:

Harry Potter'ı bitirdiğiniz için üzgün müsünüz?



JKR:

Açıkçası,seriyi çok çabuk bitirdiğimi,büyücülük okulundaki bir çocuk hakkında daha çok şey yazılabileceği konusunda hayranlarımdan olumlu ve olumsuz bir çok eleştiri aldım.



AF:

Daha önce seriyi bitirdiğinizi ve devam etmeyeceğinizi çok defa açıklamıştınız.Hiç yeni bir seri yaratmanız yada Harry Potter'ın dünyasından farklı bir hikaye yazacağınıza dair bir çok dedikodu var.Siz ne diyarsunuz sadece dedikodumu yoksa gerçeklik payı var mı?



JKR:

Harry Potter'ın dünyasından farklı bir hikaye düşünmüyorum.



AF:

Yani aklınızda yeni bir proje var.Bunumu söylemek istiyorsunuz?



JKR:

Aslında...

Harry Potter benim bir yansımam gibi.Hayatımla ilgili herşey bu seriye dahil.Çocukluk arkadaşlarımın isimleri,hayal dünyam ve ben...Her şey Harry Potter'ı tamamlıyor.Farklı bir hikaye yazamam.Ama Harry Potter'ı devam ettirebilirim.



AF:

Bir dakika;Şimdi siz bana Harry Potter 8 geliyormu demek istiyorsunuz?



JKR:

Aslında süpriz olsun istiyordum.Tüm HP hayranlarına bir hediye ama bu haberi duyurmaktan memnunum.Harry Potter 8 tek başına olmaycak.



AF:

Harry Potter 9 dama gelecek.Sanırım bu haber tüm hayranları sevindirecek.Ve bende gerçekten çok şaşırdım.Harry Potter devam ediyor...



JKR:

Şöyle anlatayım 3 kitaptan oluşan yeni bir seri daha yazmayı planlıyorum.Ve şuan serinin ilk kitabını nerdeyse bitirdim denebilir.



AF:

Geçekten çok şaşırtıcı.O halde kitabı yakında raflarda göreceğiz?



JKR:

İkinci kitabı yazmadan ilk kitap bastırılmayacak ancak Harry Potter macerası bambaşka bir kurguyla devam edecek.Ben bile ilk kitaba devam ederken nasıl yazmaya karar verdiğimi bilmiyorum.



AF:

Hala şoku atlatamadım.Konusu hakkında ne diyeceksiniz.Seherbaz Harry'den mi devam edecek?Yoksa Lord Voldemort kabusuylamı karşı karşıyayız?



JKR:

İşte o konunun gizli kalmasını tercih ediyorum.En yakınlarımla bile paylaşmadım.Herkes için bir süpriz olmasını istiyorum.Tüm okurlarıma sevgiler.

Deniz tanrıçası bitti!

 
  Gece 2.00 sularında Deniz Tanrıçası adlı kitabı bitirdim. İlk olarak sizi uyarmak istiyorum. İlk 70 sayfa insanı fazlasıyla sıkıyor. Ama 70 sayfadan sonrası akıl alamayacak derecede bağımlılık yaratıyor. Sayfa 300-350'e geldiğimde eh işte felan dedim. Sonra arkadaşım Damy'in tavsiyesi üzerine devam ettim. Ve saat 12'de okumaya devam ettiğim kitap 2.00 sularında bitti. Damy sana binlerce kez teşekkürler. İnanılmaz bir sondu. Bu kitabın sonunu bilmeden filmini izlesem Şaşar kalırdım o derece MÜKEMMELDİ. Birde ben Denize kıyısı olan bir şehirde (MERSİN) oturduğum için Denize ayrı bir sevgim var. Şimdi bu kitaptan sevgim fazlasıyla pekişti. Şimdi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum:

  İlk olarak Çavuşumuz Christine Canady yani  baş karakterimiz ile başlamak istiyorum. Christine'in kısa adı CC. Baş karakterimiz CC'in uçak fobisi var ama hava kuvvetlerinde bir çavuş. O konuyu hala anlamış değilim. Yazar niye öyle bir fobi yarattı :D CC bir gün işi dolayısıyla uçak yolculuğuna çıkıyor ve Uçak birden Okyanusun ortasına düşüyor. CC ilk öldüğünü sanıyor ama sonra okyanusta beliren bie ışıktan sonra her şey değişiyor. Işığın ortasından çıkan bir denizkızıyla yer değilştirince CC  ne yapacağını bilmiyor ve kendini okyanusa bırakıyor. Ondan sonra sizde kendinizi kitaba bırakıyorsunuz. Süper Süper Süperdi!

  Not: Geceevini okuyup benim gibi sevmezseniz sakın bu seriyi almamazlık yapmayın. Bu seri ondan bin kat daha güzel. Serinin diğer tanrıçalarını okumak için sabırsızlanıyorum :)

J.K Rowling bilinmeyenleri cevaplıyor:

  Belki blogumda benim gibi başka Potterheadler vardır diye paylaşmak istedim. J.K Rowling'in çok komiğime giden cevapları var  :) Bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim ben okurken çok eğlendim ve şaşırdım açıkçası :)

İşte güldüğüm cevaplardan biri:

Koen Van Der Voort: Harry'nin alnındaki yara izi neden şimşek şeklinde?
J.K.Rowling: Dürüst olmak gerekirse, "cool" bir şekil olduğunu düşünüyorum. Kahramanımın alnında lokma tatlısı şeklinde bir iz olmasını istemezdim doğrusu.

İkinci olarak:
Finchburg: Voldemort'un ölümünden sonra Ölüm Yiyen'lerin kollarındaki Karanlık İşaret'ler kayboldu mu yoksa öylece duruyor mu? Cevapladığınız için teşekkürler!
JK Rowling: Sorunu cevaplamak benim için bir zevk, Finchburg! Karanlık İşaret'ler yara izine dönüştü, Harry'nin alnındakinden pek de farklı olmayan bir yara izine.Yine Harry'ninki gibi, bu yara izleri de artık yanmıyor ya da acı vermiyor.

 Şuan araştırıyorum. Buldukça sizinle paylaşacağım. Facebook sayfamızı sağdaki bölümden beğenebilirsiniz :)

  

12 Temmuz 2012 Perşembe

Merak ettiklerim! :) #1


   Uzun bir aradan sonra merak ettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaten facebook sayfamızı takip edenler bir fikir yürütebilirler ama ben genede sizinle paylaşmak istiyorum. İlk olarak:

 Dex yayınevinden çıkmış 19. DEPARTMAN'ı tanıtmak istiyorum. İlk çıkacağı zaman fragmanını izlemiştim ve çok ilgimi çekmişti. Konusu tam olarak açıklanınca gerçekten almam gerektiğini düşündüm ve listeme aldım. Sizinle konuyu ve fragmanı paylaşmak istiyorum. Bakalım siz ne düşünüyorsunuz :)





Konusu:
6. Departman: Ordu 13. Departman: İstihbarat 19. Departman: Hâlâ hayatta olmanızın sebebi Jamie Carpenterın hayatı artık eskisi gibi olmayacak. Babası öldü, annesi kayıp ve kendisi, Frankenstein adında devasa bir adam tarafından kaçırıldı. Jamiey'i 19. Departmana getirdiler. Burası yüz yıl önce, Abraham Van Helsingile Drakulanın hayatta kalmış diğer kurbanları tarafından, doğaüstü olayları incelemek üzere kurulmuş bir merkez. Jamienin, Frankenstein canavarı, güzeller güzeli bir vampir kız ve merkezin diğer ajanlarının yardımıyla annesiniçok güçlü bir vampirden kurtarması gerek. 19. Departman, serinin bu ilk kitabıyla sizi, tarihin tozlu koridorlarındadolaştırıp, Avrupanın bir ucundan diğer ucuna, Viktoryen İngiltereden20li yılların New Yorkuna, Kuzey Rusya'nın buzullarından Transilvanyanındehşetengiz dağlık bölgelerine taşıyacak. Çağdaş gerilim türünü klasik korku öğeleriyle bir araya getiren bu doludizginmaceranın yanında okuduğunuz diğer paranormal hikayeler romantik komedi gibi kalacak.

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Blogumuzun tasarımını değiştirdik hadi hayırlısı:)

Blogumuzun tasarımını değiştirdik.

Yaptığımız değişiklikler:

1-Sağ kolu genişlettik
2-Blogun tamamını genişlettik
3-Facebook sayfamızın kodunu ekledik
4- En alt kısma popüler yayınlar kısmını ekledik
5-Sloganımızı değiştirdik (Yepyeni kitap maceralarına hazır olun)
6- Ve büyük resimleri küçülttük.


İnşallah beğenirsiniz. Hadi hayırlısı :)

Şu an bu şarkıya takmış durumdayım :D