29 Ağustos 2012 Çarşamba

KISA GÜNÜN KARI!!!


  Açlık oyunlrının kitabını okuyup aşırı beğendiğim için (en sevdiğim kitaplar arasında ilk üçtedir) filmi ilk çıktığı gün bilet aldım ve izledim. Kitabı kadar güzel olmasada çok beğenmiştim. Arşivimde yer almasını istediğim için almaya karar kıldım.

  Diğer bir film bütün kahramanların (Iron Man, THOR vb) bir filmde toplanması ve gişe rekorları kırması almama neden olan etkenlerden. İkinci olarak internetteki yorumlar çok iyidi. Bende aldım bakalım. İzleyip göreceğiz :)

  Gelirken de kitaıma uğrayıp küçük bir gezinti yaptım. Dex yayınlarından çıkan RUHSUZ muhtşeem gözüküyordu. Almamak için kendimi zor tuttum desem yeridir. İşte bu gezintidende bir ayraç alıp eve döndüm. Kısa günü karı :)

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Çekiliş !!!


  Ne çok çekiliş var bu sıralar. Ama bunun ödülleri bir başka :) http://huseyinutun.blogspot.com/2012/08/cekilis-2.html

Ne okunuyor!'!


 Biliyorum hepiniz düşünüyorsunuz. Hazırladığım kitap listesine göre gidecektim ama gene kendimi tutamadım ve dizisini görünce Türkan adlı eserini okuyup çok beğendiğim Ayşe Kulin'in Veda adlı kitabını alıp okumaya başladım. Gerçekten çok akıcı bir dile sahip Bitirir bitirmez yorum yapacağım. Bana bu kitabı tavsiye edenlere de ayrıca teşekkürler :)



Çekiliş!!!


  Tarihi Değiştiren kadınlar Adlı romanını okuyup çok beğendiğim Timaş YAYINLARININ diğer bir kitabı "Tarihi Değiştiren Askerler" çekiliş ile Beyaz Kitaplık'ta veriliyor :) Bence bu fırsatı kaçırmayalım :)


Kürk Mantolu Madonna Sabahattin Ali

 İşte bana hep böyle oluyor. Çok sevdiğim kitaplar hakkında hiçbir şey yazamıyorum. Elimi klavyeye her attığımda bunu yazsam "Kitabın büyüsü bozulur mu?" sorusu ile karşı karşıya kalıyorum. Bende sonunda karar verdim. Hiçbir şey yazmayacağım. Sadece bu kitabı okumadıysanız kesinlikle okuyun ve sakın pes etmeyin diyeceğim. Çünkü bu kitabın sonunda kesinlikle bir ders alacaksınız. Benim aldığım ders daha çok klasik okumam gerektiğini söylüyor . Size ne söyleyeceğini bilemem çünkü bu gerçekten büylü bir kitap. Son olarak bir not düşmek istiyorum. Fantastik kitapların bu kitaplarla kıyaslanamaz olduğunu söyleyenler vardır aranızda. Eskiden yüzlerine bile bakmazdım onların ama şimdi sanırım onlara hak veriyorum. Fantastik kitaplardan aşkı ve macerayı öğreniyoruz ama burada HAYATIN GERÇEKLERİ ile başbaşayız. Tabi fantastik okumayı bırakmayacağım ama klasik okumaya daha çok özen göstereceğim :)




İkinci Rota Abant Bolu!!

   İkinci rotamız birkaç saatlik yoldan sonra Abant oldu. Abant gölünün kıyısında oturup fotoğraflar çektik. Küçük dükkanları gezdik. Az biraz eğlendik. Sonra tekrar otobüse binip uzun bir yolculuğa başladık. Zonduldağa doğru yol aldık. Ben bu süre zarfında kitabımı okudum. Güzel bir gün geçirmiştim. İşte Abant'tan kareler:









Pazartesi fotosu #1


 Artık bende sizlerle pazartesi gününe özel fotoğraflar paylaşacağım. İlk fotoğrafımız bu. Kitap güzel gidiyor. Merak etmeyin biter bitmez yorum gelecek :)


26 Ağustos 2012 Pazar

Ayşe Kulin Veda dizi oluyor :)


  Ben de bazıları gibi bu haberi duyunca heyecanlandım. İki fragmanıda izledim ve kitabı almaya karar verdim. Yarın kitapçı yolusuyum. Eğer kitabı okuduysanız yorum kısmına görüşünüzü bildirmenizi istiyorum :)

Merak edenlere ilk fragman:



Bence ikinci fragman daha etkileyici:




25 Ağustos 2012 Cumartesi

Çekiliş!!


 Max Kitap sponsorluğunda gerçekleşen yarışmaya bende katıldım. Gerçekten çok güzel bir yarışma olmuş. Tam üç kişiye istediği bir kitabı veriyorlar. Hadi sizde buraya :)

24 Ağustos 2012 Cuma

Bu kitabı kesinlikle almalıyım :!


TED DEKKER - GELİN KOLEKSİYONCUSU

Gelin Koleksiyoncusu korku ve gerilim dolu bir kitap, kalp atışlarınızın ne denli hızlandığını fark ettiğinizde çok şaşıracaksınız.”
Tess Gerritsen

“KUTSA BENİ TANRIM, İŞLEDİĞİM VE İŞLEYECEĞİM GÜNAHLAR İÇİN...”


FBI özel ajanı Brad Raines kariyerinin en karmaşık davasıyla karşı karşıyadır. Davanın ucunda dört genç kadını öldürmüş, sapık ruhlu ve bir o kadar da zeki bir seri katil vardır.

Her şey, terk edilmiş bir ahırda bulunan genç bir kadın cesediyle başlar. Ölü beden çırılçıplak soyulmuş, başına bir gelin duvağı konulmuş ve koltuk altlarından desteklenerek duvara sırtından yapıştırılmıştır. Topukları matkapla delinen cesedin en büyük özelliği ise, hâlâ çok güzel görünüyor olmasıdır.

FBI’ın Gelin Koleksiyoncusu olarak adlandırdığı katilin hedefi, mükemmelliğin sayısına yani Tanrı’nın rakamı olan “yedi”ye ulaşmaktır. Bunun için sırada ölümü bekleyen üç masum ve güzel kadın daha vardır. Katili bulmak artık tam bir zaman yarışına dönüşmüştür. Davayı çözmekte zorlanan Brad’in son umudu ise, yardım almak için başvurduğu sıra dışı kişi, şizofren tanısı konulan Paradise’tır. Cesede dokunduğunda, o kişinin ölmeden önceki son dakikalarını yaşama yeteneğine sahip Paradise, korkunç katil Gelin Koleksiyoncusu’nun yakalanmasına yardımcı olabilecek midir?

“Bu kitabı okuduktan sonra ruh halinizi sorgulayacak,
Ted Dekker'ın heyecan dolu romanıyla gerilimin iliklerinize kadar işlediğini hissedeceksiniz.”
Publishers Weekly

“Muhteşem kurgusu, sürükleyici dili ve insanı hem kendini hem de çevresini sorgulamaya iten tarzıyla, Ted Dekker hayranlarının kaçırmaması gereken bir kitap.”
Library Journal

“Muhteşem bir roman, kesinlikle meraklanacağınız
bir kurgusu var. Şizofren hastası bir kız ve gizemli, garip bir katil sizi beklemediğiniz sürprizlerle karşılaştıracak.”
Douglas Preston

568 SAYFA - 19 TL

MATBAA'DA

17 Ağustos 2012 Cuma

İlk rotamız Beypazarı :)


  Mersin'den başlayan otobüs yolculuğumuz ilk rotamız olan Beypazarı ile sonlandı. İlk olarak bir foto mola verilip Beypazarı'nın tepelerine çıkıp fotoğraflar çekildi. Maalesef ben fotoğraf makinemin şarjını otobüste unuttuğum için geri dönemedim. Ama kent merkezine inince bol bol fotoğrafladım :)

 Kent merkezindeki Beypazarı evleri şehre bir hava katıyor. Şehir merkezinde bol bulunan kediler ise şehri neşelendiriyorlar. İşte o kedilerden biri :)



Kedilerin olduğu bir cafede kahvaltımızı yapıp gezmeye başladık. Beypazarına özgü evleri ve Beypazarı'nın camisini gezdik. Gezerken birde evinin önünde nane-kekik satan teyze gördük. Aldık bir kekik. Bizden mutlu Maşallah :)




                            

Çok şirin bir şehirdi. İşte gezimizden kareler:












Tatil dönüşü :)

Nasılsınız kitap dostlarım ben Batı Karadeniz turuna çıkmıştım. Biraz boşladım sizi galiba. Ama şimdi hazır olun tüm gezi fotoğraflarını yayınlayacağım. Aldıklarımda sizi heyecanlandıracak kadar güzel. Beni takip etmeyi unutmayın :)



10 Ağustos 2012 Cuma

Diğer kargo :)


  İşte Kitap kulübü sayfasında düzenlenen yarışmadan kazandığım diğer bir kitap :) Hediye olarak verilen Kehanet kitabı için çok teşekkürler :)


9 Ağustos 2012 Perşembe

Yeni kitap Yeni DEX :)


 Şu sıralar evimizi bir kargo seli bastı. Sanki kargocular geçerken bir uğrayalım demriş gibi evimize uğrayıp kargo getiriyorlar :D Evet yine kargo geldi. Beni en çok sevindirne kargolardan biri sanırım. Kazandığım kitap  Bana Dokunma - Tahereh Mafi. Dex gene anlayışını ve güzelliğini konuşturmuş ve kitabımın içine üç dex ayracı ve iki tane bröşür koymuş. Ben bu kargodan sonra size söz veriyorum. Dex''in koleksiyonunu yapacağım. Şimdilik elimdekileri bitirmem lazım. Diğer bir kargoyuda birkaç saate paylaşırım. Emin olun oda çok güzel :)

 Hee bu arada kazandığım facebook sayfasını da söylemeden olmaz :)
Kitap sokağı facebook sayfası :)

Buda DEX yayınevinin :) DexPub facebook sayfası :)



Mutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle :)


8 Ağustos 2012 Çarşamba

Önümüzdeki günlerde sırasıyla okuyacağım 5 kitap :)


  Merhaba arkadaşlar. Şimdi sizinle Önümüzdei günlerde sırasıyla okuyacağım 5 kitabı paylaşacağım. Böylece sizde sizi hangi kitapların yorumlarının beklediğini göreceksiniz. Bunun yanında önceden okuduğum kitaplarıda yorumlaya çalışacağım. Beni takip etmeyi unutmayın :)

 1- Şu an Ateşböceği yolunu okuyorum. Yani ilk  yorumum bu kitaba gelecek :)

 2- İkinci olarak Yıldız Tozu- Neil Gaiman isimli kitabı okumayı düşünüyorum. Bu kitabıda yeni aldım. İyi olacağından neredeyse şüphem yok. Ben bu kitabı Renkli kitap blogunun sahibi Güngör'ün tavsiyesi üzerine aldım. Eee aldıktan sonra da Real Fiesta Kitap Kulübün'de kitabın yorumunu görünce okumak için çok sabırsızlandım.

Yoruma buradan bakabilirsiniz : Real Fiesta Yıldız tozu kitap yorumu :)

3- Sanırım üçüncü olarak Gece sirkini okumayı planlıyorum.Uzun zaman önce okuoku.com'dan alıp okumaya fırsatımın olmadığı kitabı artık okumanın zamanı geldi diye düşünüyorum. :)

4- Galiba dördüncü olarak Dex yayınlarından kazandığım Bana Dokunma Tahereh Mafi'nin kitabına başlayacağım. Kargom gelince fotoğrafını çekerim. Umarım elime ulaşır :)

5- Son olarak bir gerilim ile kapatmak istiyorum bu listeyi. Seçenekler arasında Çırak, Bakire ve Sessiz Çığlık var. Bakalım zamanı gelince onuda seçeriz :)



 

7 Ağustos 2012 Salı

Midnight Sun Geliyor!!!


İlgilenenlere duyurulur; Stephenie Meyer instagram hesabından 2013 yılında "Midnight Sun" kitabını yazacağını ve yayınlayacağını duyurdu. Bu resimlerde olası kitap kapakları :)

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Muhteşem kapaklar 4 :)

 İşte sizinle paylaşmak istediğim Muhteşem apaklar 4 :) Ben hepsine bayıldım!!!