31 Ekim 2012 Çarşamba

İnsan Ne İle Yaşar Bitti!!!


İNSAN NE İLE YAŞAR BİTT...
Tolstoy'un klasiklerinden Antik Batı Klasiklerinin yayınladığı "İnsan Ne İle Yaşar" bitti.Çeviri dili oldukça basit ve akıcıydı.Birkaç öyküden oluşan bu kitap bize özünde insan olmanın nasıl birşey olması gerektiğini anlatıyor.İçinde bulunduğumuz madde üzerine kurulu şu dünyada gerçek değerleri unutmamak adına arada bu tip klasikleri de okumamız gerektiğini bir kez daha anladım.
 Kitaba göre;" insan,Tanrı'nın katında sevgi ve merhamet duygusunun harmanlanmasıyla oluşan ve bir avuç topraktan başkasına ihtiyacı olmayan bir varlıktır."
Gerçekten öyle olmayı dilerdim ama günümüz toplumunda öyle farklı insan tipleri varki...
Hepinize bu kitabı okuyup biraz ders almanızı tavsiye edebilirim sadece.


YENİ KİTAPLARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE...




Küller Bitti!!!


O kitabın sonu nasıl öyle biter ya. Yazar kitabın son cümlesine kadar hiç ipucu vermedi. Yani tüm kitabın kaderi o son cümleyle belirlendi.Şu an yazar burada olsa bana derhal ikinci kitap hakkında SPOİLER vermesini isterim. Hatta okuyan varsa derhal benimle iletişime geçebilir. :D 

   Kitapta aklıma takılan sadece tek bir soru işareti var. Yazar o kadar özen göstermiş ki soru işareti oluşturmamaya hiç merak etmediğin konuyu bile açıklıyor. Benim aklımdaki soru işareti ise sanırım 2. kitabın heyecanını arttırmak için.

    Konuya gelirsek:

    Bir gün herhangi bir saatte bir beyin sarsıntısı geçirseniz ve sonra tüm elektronik aletlerin(İpod,telefon,bilgisayar vb.) ve arabaların çalışmadığını öğrenseniz ilk ne yaparsınız? Kitabı okurken bu konuyu çok düşündüm. Acaba ne yaparım? Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Sanırım herkes gibi ilk konuşabileceğim birini ararım. Sonrası bir boşluk benim için. İşte baş karakterimiz ALEX içinde sonrası bir boşluktu ta ki kayalıkların orda yaşlı bir adam, 7-8 yaşlarındaki bir çocuk ve bir köpek bulana kadar. İşte devamı heyecan olsun. Gerçekten çok sürükleyici bir kitaptı. Akşam okuyup yatıyor, sabah 1-2 sayfa bile anca okuyabileceğimi bildiğim halde çantama atıyordum. Anlayın halimi. Sonrası çok değişikti ya. Zombi gençler, canavar köpekler falan filan. Neyse çok uzatmayayım :D İlginç ve eğlenceli bir kitaptı. Bir haylide düşündürücüydü. İkinci kitabını gerçekten çoook büyük bir heyecanla bekliyorum. Okumanızı tavsiye ediyorum. Hatta D&R şu an indirimde(10 tl). Alın bence. Pişman olmazsınız. Eğer alıp yorumlarsanız kesinlikle benimle paylaşmayı unutmayın. Keyifli Okumalar ;)


TRAİLER: (olmazsa olmaz :D)


 

30 Ekim 2012 Salı

AŞK TANRIÇASININ YEMEK OKULU BİR SOLUKTA BİTTİ...


AŞK TANRIÇASININ YEMEK OKULU BİR SOLUKTA BİTTİ...
Hayatın beni yorduğunu ve her günümün aynı olduğunu düşündüğüm depresif bir anımda bu kitap elime geçti.Kalbi bir aşk yüzünden kırılmış olan Holly çocukluğunu geçirdiği büyükannesinin yemek okuluna geri dönerek yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.Elime aldığım an kendimi Holly'nin yerine koyarak neredeyse onunla birlikte ben de hayatı gözden geçirdim.Öylesine akıcı ve gerçek bir hikayesi varki..
  Kitap bittiğinde içiniz ısınıyor ve dünyaya bakış açınız değişiyor.Bir parça mutluluk istiyor ve umutlarla yaşama gücünüzü artırmak istiyorsanız mutlaka bu kitabı okuyun derim.
 Herkese öpüşürken müzik sesini duyabilecekleri bir eş dilerim.(Kitabı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.)
 YENİ KİTAPLARDA BULUŞMAK ÜZERE...

Kitap Hayvanından Yeni Kapaklar!!

     Benimde severek takip etitğim ve blog turun içinde bulunan bir blog.Bakın Kitap Hayvanı bizimle neleri paylaşmış?  TIK TIK!!

Bunlarda bazıları (benim en beğendiklerim):



Ülkemizde GÜNAHKAR DOĞAN kitabının kapağı. İlginç :)


Ülkemizde BEASTLY romanıyla tanınan "ALEX FLINN" in yeni kitabı. Kapağı şimdiden ilgi çekici.



Bu serinin ilk kitabının kapağını görür görmez bayılmıştım. 2.de baya bi ilgi çekici :D

28 Ekim 2012 Pazar

NE İZLEDİM? #1 BULUT ATLASI


  Gerçekten çok ilginç bir filmdi. Filmin bi 40 dakikasında ne olduğunu anlamaya çalıştım. Sonra olaylar kendini göstermeye başladı. Mükemmel bir heyecanla başladı,Mükemmel bir sonla bitti. Şimdi anlatmaya kalksam anlatamam. Çünkü bir olaydan bir olaya bağlanıyor. O yüzden siz izleseniz daha iyi. Fakat emin olun ZAMAN KAYBI DEĞİL. Kesinlikle izlemelisiniz.

  Filmde o kadar çok kurgu varki her birinden farklı bir derş çıkarıyorsunuz işte benim çıkardığım dersler:

 "Bir işin bittiğini düşünüyorsan o iş daha yeni başlamış demektir. Asla umudunu kaybetme."

 "İyilik yaparsan daima karşılığını alırsın. Bunu asla unutmamalısın"

  "Kahramanlar asla unutulmaz. Yaptığın hiçbir şey boşa değildir"


Birde bu filmin Doğan Kitaptan çıkan bir kitabı var. Anlaşılması daha zordur ama ben okurum diyenler kesinlikle okumalı :)

NOT: Filmde geçmiş,bugün ve gelecek temaları işlenmiş. Fakat gelecek teması gerçekten mükemmel bir kurguya sahipti. İzleyince bana hak vereceksiniz :)



Buda trailer:
(Videtu tam ekran yaptıktan sonra sağ alt tarafındaki KALİTEYİ DEĞİŞTİR seçeneğine tıklayıp 1080p'yi seçerseniz HD bir şekilde izleyebilirsiniz)



   



27 Ekim 2012 Cumartesi

Çek-il-iş!!!

Çekilişe katılmayı unutmayın!!

MASUMİYETİN İÇİN SAVAŞ!!!


MASUMİYETİN İÇİN SAVAŞ BİR GÜNDE BİTTİ...
Benim gibi bir Tess hayranının dört gözle beklediği kitaplarından "Masumiyetin İçin Savaş" bitti,sırada "Buz Gibi Soğuk" var.
 Bu kitap, Miranda Wood adında masum ve dürüst bir kadının yasak aşk yaşadığı patronu Richard'ın öldürülmesi üzerine tek şüpheli olarak gözaltına alınmasıyla başlıyor.Miranda tek başına suçsuz olduğunu  kanıtlayamayacağını düşünüp umutsuzluğa düşmüşken süpriz bir ortak bulur kendine.
    Tess'in diğer romanları gibi güzel bir kurgu.İçinde aşk-polisiye-insan ilişkileri harmanlanmış.Anlatımı basit ve kolay anlaşılır.Yalnız çevirmen bazı yerlerde isimleri karıştırmış.Elinize aldığınızda bir televizyon dizisi seyreder gibi hikaye gözünüzde canlanıyor.Akıcılık mükemmel.
  Kitap hakkında tek eleştirim;
  yazarın diğer kitaplarında polisiye kısmı daha hakim ve olaylar biraz daha çözümü zor kurgulardan oluşuyor.Cerrah ve Çırak'da daha belirgin bir gizem-macera havası var. Burada ise sanki ilk anlatılmak istenen aşk ve güven duygusu ve bunu anlatırken de cinayet üzerinden hareket edilmiş.Bir Tess hayranı olarak biraz hayal kırıklığına uğradım.Umarım son kitabı eskiler gibidir.Yine de okuyanlara zevk verecek bir kitap.


YENİ KİTAPLARDA BULUŞALIM...


26 Ekim 2012 Cuma

Gece Okulu Bitti!!!

 Kitabın ilk başları çok sıradan gibiydi. Asi bir kız okulda olaylar çıkarıyor. Tutuklanıyor. Başka bir okula gönderiliyor falan filan... Fakat sonra kitap bi açıldı yaşamanız lazım :D Bir olay çözülmeden diğer olay yaşanıyordu. Önce gözüm korktu. Bunların hepsi nasıl aklımda kalacak diye ? Sonra kitabın sürükleyiciliğine kapıldım ve su gibi akıp gittii. Unutma felan bahane yani .D Ortalarında kitaba pek okuma gözüyle bakmıyordu. Okumasamda olur okumasamda tam kafa dağıtmalık diye. Fakat son 150 sayfa gerçekten beni bitirdi. Yani açıklamak gerekirse son 150 sayfada her olay bir bir açıklığa kavuştu. Şimdi konuyu özetlemek gerekirse:

   Ana karakterimiz Asi bir tip. Böyle Müdür'ün okuldan attırmak için can attığı tiplerden. İşte birsürü okul değiştiriyor karakterimiz. Son okuldanda atılıp tutuklanınca ailesi artık son noktayı koyuyor. Onu hiç duymadığı bir okula "Cimmeria Akademisin'e" götürüyorlar. O kadar ilginç olaylar yaşıyor ki bunların sdaece 1 aya yakın bir sürede olduğuna şaşırıyorsunuz. Artık siz tahmin edin :D

İşte böyle bir şey :D Haa birde unutmadan ana karakterimizin "DOC MARTEN"  postallarını unutmamak lazım. YAKIYOLAR YANİ :D

 Keyifli Okumalar...




Ve benim klasik cümlemle yorumu sonlandıralım: Bu Kitabı Okumamı Sağladığı için DEX YAYINLARINA çoook teşekkürler :))


Buda TRAİLER:


     

25 Ekim 2012 Perşembe

Rus Kışı Bitti!!


Rus  Kışı btti.Aslında akıcı bir hikayesi var ama okurken birşeyler eksik gibi.Bir yanım okumak isterken bir yanım sıkıldı.Ana karekterimiz Nina Rus Bolşov Bale topluluğunun bir üyesi.Onun hayatının içine girmemize bir müzatede hazırlayan Drew sebeb oluyor.Anna ile birlikte Stalin dönemi Rusya'sının yoksulluk,şavaş ve ölümlerle dolu dönemine tanık oluyoruz.Bir yandan da bir balerinin hayatı,aşkları ve yaşam mücadelesi gözler önüne seriliyor.Aşk-ihanet-şüphe-güvensizlik-dostluk tüm hikaye içine serpiştirilmiş.
  Okurken bir iki cümleyi not aldım.Eğer bu alıntılar ilginizi çekerse kitabı da severek okursunuz.Ben Rusya devrimlerini ve Rus edebiyatını çok ilgiçekici bulduğum için bu kitabı da sevdim.Yorumlarım bu yüzden yanlı olabilir düşüncesiyle bu alıntıları vermek istiyorum.
 Nina'nın kocası Victor bir balerin hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor:
"Hayat zor,insanlar yorgun.Siz onlara güzellik sunuyorsunuz.Gururlanmalarını sağlıyorsunuz.Bizlere hepimizin herşeyi gerçekleştirebileceğini hatırlatıyorsunuz."
 bir diğer alıntı;
"Gerçek ve fiziksel dünyada olduğu kadar düşüncelerinde yaşayan insanlarda vardı.İnsanın işine,sanatına kendisini tamamen adamasının,aslında hayata karşı duyulan bir inanç ve bağlılık olduğunu gösteriyordu.
HEPİNİZE İYİ OKUMALAR,YENİ KİTAPLARDA BULUŞALIM...

         

22 Ekim 2012 Pazartesi

Herkese iyi bir hafta dilerim :)



(BU RESMİ NEDEN KOYDUM BİLMİYORUM. GÖRMENİZİ İSTEDİM HERHALDE :D)

   Bugün ne yapacağım. Arkadaşlarımla toplanıp film izleyeceğim. Sonra o filmi yorumlamayı düşünüyorum. Hemen sonra da kitap okuyacağım. Gece okulu'nun yorumu biraz gecikti sanki :/ Neyse böyle işte. Siz neler yapıyorsunuz? Neler okuyorsunuz? Düşünceleriniz benim için çok önemli. Yorum bırakmayı unutmayın  ;)

    İşte buda gününüzü hareketlendirecek bir şarkı :) Diğer şarkılarına bakmak isterseniz TIK TIK :)

 

20 Ekim 2012 Cumartesi

2 Ekim 2012 Salı

Yüz Bin Krallık Bitti!!


  Aslında sabah erken saatlerde bitirdim fakat elektriklerin gitmesiyle yorumumu yazamadım :( Fakat şimdi sizi güzel yorumlardan mahrum bırakmayacağım :)

 " Sabah bir film izledim. Gerçekten çok etkileyiciydi. Filmin adı "YÜZ BİN KRALLIK". Yapımcılığını DEX üstleniyor. Senaristi ise N.K JEMISIN." :D

  Bu cümleyi biraz açmalıyım sanırım. Yüz Bin Krallık gerçekten film gibiydi. Tanrılar, Arameriler,Darrlar. Mükemmeldi ya. Şimdi bazıları diyecek bu her kitaba MÜKEMMELdiyor diye. Diyen diyebilir. Kimseyi inandırmak zorunda değilim. DEX okuyan bilir diyorum ve bu konuyu kapatıyorum. Kitabın ana karakterini ilk başta pek sevmedim (Yeine). Bunun sebebi karakter gibi düşünemememdi. Fakat sayfalar ilerledikçe karakterimiz biraz sakinleşti ve her şeyi anlatmaya başladı. O zaman ona hak verdim :)
  Diğer ana karakterlerin özelliklerinde her şey vardı. Kimisinde heyecan, Kimisinde korku, Kimisinde kurnazlık vardı. Ve bu kitapta maceranın artmasına yol açtı. Her zamanki gibi DEX yine kalitesini ortaya koydu. :)

 Favori karakterim : Kitabı okuyanların çoğu Naha veya Yeine diyor fakat bence kitabın en favori karakteri "SİEH" idi. Beni gerçekten çok eğlendirdi :)

Kapak yorumu : Dediğim gibi DEX yine kalitesini ortaya koydu. Orjinal kapakla aynı puana sahip benim için 10/10

Hiçbir zaman spoiler vermeyi sevmemişimdir fakat eğer ayrıntılı bir yorum istiyorsanız ben hazırım YORUM KISMINA YAZMANIZ YETERLİ :)

Bir Alıntı :
Bir çocuğun gözünde annesi Tanrıçadır.Muhteşem ya da korkunç biri olabilir, müşfik veya öfke dolu biri de ama her durumda sevilmeyi hakeder. Evrendeki en yüce gücün bu olduğuna inanırım.
"Kitabı okumama katkı sağlayıp kitabı bana gönderdiği için DEX yayınevine çoook teşekkürler... Sevgiler :)"