24 Ocak 2013 Perşembe

MART MENEKŞELERİ...

GÜZEL BİR AŞK HİKAYESİ DAHA OKUNDU;MART MENEKŞELERİ...
Emily Wilson,kocasının kendisini aldattığını öğrenip hayal kırıklığına uğrayınca boşanır ve çocukluğunda mutlu olduğunu hissettiği tek yer olan yengesinin evine -Bainbridge Adası-dinlenmeye gider.Burada bulduğu kırmızı kaplı bir anı defteri sayesinde hem geçmişindeki gizemleri hem de kendi iç dünyasındaki çözülmemiş duyguları çözmeye başlar.
 Hikaye o kadar akıcı ki kendinizi bir anda Emily'le birlikte araştırma yaparken buluyorsunuz.Bazen sizde iç dünyanızı sorgulamaktan kendinizi alamıyorsunuz.
 BU kitabı okuyunca 'AŞK" 'ın sadece üç harfli bir kelime olmadığını,içinde sevinç-keder-ayrılık-hüzün barındıran bir sihirli kutu daha doğrusu kırmızı kaplı bir defter olduğunu anlayacaksınız.
İtiraf etmeliyim ki hem zevkle okuduğum hem de ağlamadan da hüznü hissedebildiğim ilk aşk romanı.Tavsiye ederim.

Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

21 Ocak 2013 Pazartesi

HAYALLERİMİN ARKA BAHÇESİ BİTTİ..!

HAYALLERİMİN ARKA BAHÇESİ TAM BİR HAYAL GİBİ BİTTİ.
Akşam uyumadan önce bir kitaba daha başlayayım uykum çabuk gelir diye seçtiğim ve kapağından etkilenerek okumaya başladığım bir kitap. Allah'ım uyumak ne mümkün,öyle bir sardı ki saat dörtte kitap bitti ve ben ancak uyuyabildim.
 Hani çok sevdiğiniz bir çikolata gibi...Yemeye doyamazsınız,bir yandan bitirmeye çalışırsınız bir yandan da bitecek diye üzülürsünüz.İşte okurken tam da böyle hissettim.Öyle güzel bir aşk hikayesi ki.Aşk,arkadaşlık ve aile bağları.Hem gecemi güzel geçirdim hem de tüm olumsuz duygulardan arınarak harika hissettiğim bir güne uyandım.Herkese okumasını tavsiye ediyorum.

 
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

Son olaylar (Fuar ve filmler)



  Uzun zamandır blogda bir yazı yazamıyordum. İşte bugün de son zamanlarda yazmam gerekenleri kısaca anlatmak için bir post hazırladım :)

   Aklıma ilk ÇUKUROVA KİTAP FUARI geldi. Evet tabiki bu fuarı kaçırmadım :D Bol bol alışveriş yaptım. Fakat bu alışveriş içinde beni en çok sevindiren CANAN TAN'ın Issız Erkekler Korosu ve Yüreğim Seni Çok Sevdi adlı kitaplarını İMZALI satın almam. :)) 

   Diğer bir gelişme ise gelen kargolar. Bana bu ay 3 kargo 4 kitap geldi. Bu beni çok mutlu ediyor.Çünkü 2013 senesine bol bereketli bir ayla başladım :) 

   Ve 2 tane film seyrettim. İlk olarak Cem Yılmaz'ın sinemada gösterimde olan filmine girdim. Adam güldürmeyi başarıyor. Stresli zamanlara birebir :)

 Diğer bir film ise UZUN HİKAYE. Kitap Eylemcisi'nin blogundaki yorumdan sonra izlememek olmazdı. İNANILMAZ ETKİLEYİCİYDİ... Özenmemek elde değil. Kesinlikle izlemelisiniz. Filmi izlerken keşke sinemada izleseydim dedim. Sinemada izleyemesem bile DVD'sini kesinlikle almak istiyorum :))


18 Ocak 2013 Cuma

JO NESBO'NUN NEMESİS'İ BİTTİ...

JO NESBO'NUN NEMESİS'İ BİTTİ...
Doğan Kitap'tan çıkan Nemesis konusu itibariyle polisiye-macera kitabı.Bana başlarda oldukça yavaş ilerleyen bir öykü gelmesine rağmen ortalara geldikçe hızı artarak heyecan kazanıyor.Kitaptaki tüm kişiler hikayeye ortak olduğundan herkes bir yerde başrolde sanki.
  Ana karakterimiz bir banka soygununu araştıran Dedektif Harry Hole.Bir akşam eski sevgilisinin çağrısına uyarak onun evine gidiyor ve sonrasında olanları hatırlamıyor.Üstelik bir gün sonra sevgilisinin öldüğünü öğreniyor ve kendisini zanlı konumunda hissediyor.Bir yanda banka soygunu bir yanda eski sevgilinin ölümü,bunları araştırırken ortaya çıkan diğer olaylar ve kişiler...Hem olaylar hem de kişiler içiçe geçmiş durumda.Herkes suçlu ya da kimsenin suçu yok.İnsanlar öldürülüyor ya da kendilerini öldürüyorlar.Hayat bir oyun ya da oyunlar hayatı yönlendiriyor.Çözmek size kalmış.Okumaya başladığınızda labirente giriş noktasındasınız demektir,dayanıp bitirenler yolunu bulur sıkılıp bırakanlar labirentte kaybolur ve sürekli sonu düşünür.Bence en iyisi  bitirin ve çıkış kapısına erişip "oh be!"deyin...





Buda editörden:

Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


7 Ocak 2013 Pazartesi

RUHUNDAKİ ZEHİRLE YÜZLEŞ BİTTİ...

FAVORİ YAZARLARIMDAN TESS GERRITSEN'İN RUHUNDAKİ ZEHİRLE YÜZLEŞ BİTTİ...

Belki fazlasıyla gerilim ve macera dolu Buz Gibi Soğuk 'u okuduktan sonra bu kitabını okuduğumdan mı bilmem yine Tess'e göre basit bir kitap olmuş.
Kitabın çevirisine ve akıcılığına diyeceğim yok.Yine bir solukta bitirdim ama gerilimden çok polisiye-aşk romanı.Yazarımız klasik bir cinayet ve kovalamaca öyküsü yazmış.Sanki asıl roman henüz yetişmemiş de arayı kapatmak için yazılmış,herkesin kafasını yormadan zevkle okuyacağı bir roman izlenimini edindim.Belki benim gibi kemikleşmiş Tess okurları için bu tadı veriyordur çünkü beklentilerimiz daha fazla.
 Her ne kadar olumsuz eleştiri yapmak istemesem de daha kurgu aşamasında katili keşfettiğim için hayal kırıklığına uğradım.Umarım yeni kitapları beklentilerimi karşılar.


Yeni kitap ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


6 Ocak 2013 Pazar

Bir İstek...


   Şimdi size bir sorum olacak:
 
    Belki aynı yeri tutamaz ama TİTANİC ve ROMEO JULİET gibi ölümsüz aşkı anlatan kitaplar istiyorum sizden. Sorduğum kadarıyla AŞK VE GURUR,UĞULTULU TEPELER isimleri çok geçti. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum :))

3 Ocak 2013 Perşembe

"HAKSIZ SANSÜRE HAYIR"

Şeker Portakalı ve Fareler ve İnsanlar için uygulanacak sansür yüzünden bence herkes sansürsüz kitapları şimdiden edinmeli. Çünkü haksız yere uygulanacak sansürlü kitabı okumak biz kitapseverlere pek uymaz diye düşünüyorum. Şahsen ben tam metini okumaktan yanayım. Yinede kimsenin fikrine karışamam ama yinede "HAKSIZ SANSÜRE HAYIR" demek istiyorum.

İlk yılbaşı Hediyem!!! Çook Teşekkürler Damy!!

    Bu sabah büyük bir heyecanla kuryenin getirdiği paketi açtım. Şuan ki mutluluğumu anlatamam!!

    Sevgili Kitapların Dünyası adlı blogun sahibi Damla Y. (kısaca ben ona DAMY diyorum) bana yılbaşı hediyesi göndermiş :))

    Bakalım bana neler neler gelmiş:

   


İlk olarak WİLLİAM SHAKESPEARE'DEN bir manga. Şu sıralar okumak istediğim bir yazardı. Ve kitap birde manga şeklinde olunca okumamak münkün değil!!




Buda içi : 



Sonra bu kartpostalla karşılaştım. Grange'nin SİSLE GELEN YOLCU kitabının kartpostalı. Kitap bende vardı ama ayracı yoktu. Bu yüzden çok iyi oldu :) Not için ayrıca teşekkürler ;)



Bu defterin deseni bir HARİKA!! Bu deftere hikayelerimi yazmayı düşnüüyorum. Ve biter bitmez aynı serinin 2. defterini almaya. :D

Sanırım en çok buna bayıldım. Ahh!! Harika!! Bugün tüm günü bununla geçireceğim. Günün fotoğrafına gerek yok sanırım. :D Biz bize yeteriz. Ölümsüz aşk. :D  TOBLERONE VE BEN..


Tekrardan ÇOOOOK teşekkürler. ;))

1 Ocak 2013 Salı

Ne izledim? Anna Karenina


      Sanırım fanlarını hayal kırıklığına uğratacağım ama ben bu filmden hiç bişi anlamadım. Hatta filmin 2. yarısına girmeden çıkmayı bile düşündüm. 2. yarı biraz daha iyiydi ama finalinde bile bir sonuç çıkaramadım. İyiki kitabı okumamışım dedim ama belki bu düşüncem benim yaşımdan dolayı da kaynaklanabilir. Belki filmdeki olaylardan bir kısmını yaşayanlar filmden tonlarca ders çıkarabilir. Bu yüzden orta yaşlı insanlara daha çok hitap edebilir. Pişman mıyım? Hayır. Çünkü Tolstoy'un kitaplarının yaşıma ağır geldiğini anladım. Belki üniversitede Tolstoy'un kitaplarını okuyup filmlerini izlesem daha çok sevebilirim. Fakat şimdilik gerçekten olmaz...


;

Karayip Korsanları,Aşk Ve Gurur gibi filmlerden tanıdığımız "Keira Knightley" ise yine oyunculuğunu konuşturmuş...