28 Mart 2013 Perşembe

Lisa GARDNER-Anlatmak İçin Yaşa bitti...

Lisa GARDNER-Anlatmak İçin Yaşa bitti.
Gerilim dozu yüksek,etkileyici bir hikaye ve bazen inanılmaz can yakıcı.Yazarımız Lisa GARDNER,harika bir kurgu ve anlatım gücüne sahip.Sadece hikayeye dalmakla kalmıyor gerçek hayatta da bir süre kendiniz olmaya zorlanıyorsunuz.Bu kitaptaki hikayenin sürükleyiciliği bir yana kişilerin acı çeken çocuklar olması da beni bir hayli sarstı.
Ana kahramanımız Danielle,çocukken yaşadığı bir aile vahşeti nedeniyle kendini hasta çocuklara adar ve ruh sağlığı bozuk çocuklara hemşirelik yapar.Bu sırada yaşanan iki aile cinayeti hikayemizin başlangıcıdır. ..Danielle'nin geçmişi,çalıştığı hastanedeki ölümler ve açıklanamayan olaylar.Tecrübeli dedektifimiz Warren,olayın peşini bırakmaz ve ekibiyle birlikte olayların içine dalar.Okurken sizde olayı çözmeyi görev edineceksiniz.Ben sonlara doğru kişiyi tahmin ettim ama nedeni çözemedim. Bakalım siz ne yapacaksınız...
Yeni kitaplarda ve yeni yayınlarda buluşmak dileğiyle...

21 Mart 2013 Perşembe

Serinin ikinci kitabı BÜYÜ USTASI henüz bitti...

Serinin ikinci kitabı BÜYÜ USTASI henüz bitti...
Kahramanımız Yelena, büyü gücünü keşfetmek ve kontrolünü sağlamak için Ixia'dan ayrılıp doğduğu şehir olan Sitia'a gitmek zorunda kalmıştır.Mutlu olduğu şehirden ve sevgilisinden ayrı olmak biryana yeni hayatı da başlangıçta ona zor gelmiştir.Anne ve babasını tanımak,süpriz bir aile ferdiyle uğraşmak,büyü okuluna alışmak ve kendi varlığının farkında olmak ilk etapta yapacaklarıdır.Zaman geçtikçe yeni düşmanlar ve tehlikeli olaylarla mücadele etmek zorunda kalır.
 Yelena'nın inanılmaz güçleri,tehlikeler ve tuzaklar içinde kaybolup bir bakıyorsunuz ki kitabın sonuna gelmişsiniz.Kitabın en güzel yönü sonunu görüyor olmanız.Ah keşke burda bitmeseydi demiyorsunuz,acaba yeni maceraları nasıl olacak diyorsunuz.Bu nedenle yeni kitabı kızgınlık ve özlemle değil de ne zaman yayınlansa okurum,düşüncesiyle bekliyorsunuz.
Ben bu kitabı okurken"keşke filmini yapsalar",diye düşündüm.Tıpkı Avatar filmi gibi muhteşem görsel efektler olacağına inanıyorum.Yüzlerce çiçek ve yeşillik içeren ormanlar,büyüler ve büyücüler,beyaz mermerden yapılan kaleler,büyülü orman,süvari birlikleri ve inanılmaz dövüş sahneleri.Hayali bile güzel.
Macera severler ve fantastik romanlardan hoşlananlar bu seriyi kaçırmasın...


Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda bulaşmak dileğiyle...

17 Mart 2013 Pazar

Zehir ustası bitti şimdi Büyü ustası elimde...

Zehir ustası,yavaş yavaş heyecanın dozu artan ve sizi farkettirmeden kendine bağlayan ilginç bir kitaptı. Eğer YELENA'nın sadece bir çeşnici olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Yine bu kitabın sadece zehirle köleleştirilmiş bir kızın hayatını anlattığını düşünüyorsanız çok çok yanılıyorsunuz...
Yelena bir komutan olan Brazell'in oğlu Reyad'ı öldürdüğü için idama mahkum edilmiştir.Ancak ona idama mahkum edilenlere tanınan son bir yaşama şansı sağlayacak olan çeşnici olma görevi verilmiştir. Yelena, sınavı geçer ve zehirleri tanıyabilirse komutanın yemeklerini tadan ve onu zehirle ölmekten koruyan çeşnici olacak karşılığında da hayatta kalacaktır.Tek sorun kaçmasın diye zehirlenen Yelena'nın  her gün panzehirini almak zorunda olmasıdır.Bir gün dahi geçirip panzehirini almazsa ölecektir.
 Romanın kapağında yazan özet bu olsa da sadece başlangıç.Hikaye ilerledikçe yumurtadan çıkan çirkin ördek yavrusu misali bizim esas kızımız da değişime uğruyor.O değiştikçe kitap da daha bir güzel ve heyecanlı hale geliyor.Kitabın sonunda ilk defa "oh be,heyecanlı biyerinde kesmediler de sona sevindim,dedim.Dedim ama yeni hikayenin de daha heyecanlı başlayacağını bilerek ikinciye başladım.
Size son bir tiyo. Bu kitap da aşkta var,savaş da var  macerada. Hiç beklemediğiniz bir anda duygu patlaması yaşanacak...Bu kadar yeter,gerisini okuyun...

Yeni kitaplarda ve yeni maceralarda buluşmak dileğiyle...

16 Mart 2013 Cumartesi

BOOK FRİENDS BLOG TUR #4 SOKAK KEDİSİ BOB OKUNDU...

GERÇEK BİR HİKAYE OLAN SOKAK KEDİSİ BOB'U BİRAZ ÖZLEMLE VE BİRAZ DA ŞAŞKINLIKLA OKUDUM...
Daha çok macera kitapları okuduğumdan oğlum;"anne okursan çok beğeneceğini umuyorum,"diyerek elime verdiğinde biraz da onu kırmamak adına başladım okumaya.Şimdi iyi ki de onu dinlemişim diyorum.
Kitabın kahramanı,aynı zamanda da yazarı olan James Bowen,uyuşturucu batağından nasıl kurtulduğunu ve hayata nasıl sarıldığını anlatırken insana insandan daha yakın bir dostun da kediler olduğunu gösteriyor.Yazar öylesine yalın bir dilde anlatımı yapmış ki sanki karşınızda oturup sizinle dertleşiyormuş gibi hissediyorsunuz.Üstelik o kadar çok kedisini seviyor ve sahipleniyor ki kitabı bitirince kendinizi bir hayvan besleme ihtiyacı içinde buluyorsunuz.
Hayatta umutsuzluğa düşüp gerçek dost aradığınızda sarılacağınız,hatalarınızı yüzünüze vurmadan dinleyip size destek olabilecek,bazen yalnızca susarak da yanınızda olduğunu hissettiren gerçek bir dost olduğunu öğrendim kedilerin. Yıllarca kediler nankör,köpekler sadık dostur diyenleri yanıltacak ve  en iyi dostun hayvanlardan olduğunu kanıtlayacak kadar güzel bir kitap.Özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için ve hayvanlara eziyet edenlerin ne büyük kötülük yaptıklarını anlamaları için okumaları gereken bir kitap.
Hayattan birşeyler öğrenmek isteyenler ve bir şeyler öğretmek isteyenler mutlaka bu kitabı okumalı ve okutmalıdır.
Yazara bu zorlu ama güzel hikayesini bizimle paylaştığı için ve yabancı yayınlarına da bize ulaşmasına vesile olduğu için teşekkür ederim.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak ümidiyle...



11 Mart 2013 Pazartesi

Melisa Senate'nin ikinci kitabı KIRIK KALPLER TAMİRCİSİ bitti...

Melisa Senate'nin ikinci kitabı KIRIK KALPLER TAMİRCİSİ bitti...
Öncelikle kitabın kapağı o kadar güzel ki içinde ne yazdığını bilmesem bile sırf kapağı beni çektiği için %50 kitabı alırdı  m.Ayrıca geçmiş ve yaşanmışlıkları hatırlattığı için de okuduktan sonra içeriği ne kadar iyi yansıttığını görünce bir kez daha tasarıma hayran kaldım.Bu nedenle ilk teşekkürümü kitabınkapağını yapan;"Yasin ÖKSÜZ'e"yapmak istiyorum.
Hikaye ve romanları okurken amacım ders çıkarmak ve bilgi edinmekten çok zevkli ve güzel zamanlar geçirmektir.Bu kitabı okuduğumda ise hem güzel vakit geçirdim hem de hayat ve ikili ilişkiler üzerine benim için önemli olduğunu düşündüğüm bilgiler edindim.
Kitabın ana kahramanı Rebecca,yıllardır kendisine örnek aldığı babasının ölürken kendisine verdiği bir sır nedeniyle yirmi altı yaşında hayata yeni bir bakış açısıyla bakmak zorunda kalmıştır.Başka bir deyişle hayata sıfırdan , yeni bir aile ve yeni bir şehirle başlayacaktır.Gittiği yerde kabul görmek,yeni hayatlar tanımak bir yana bir de evlenmek üzere olduğu adamın gerçekten sevdiği adam olup olmadığını çözmek zorunda kalacaktır.Okudukça Rebecca ile birlikte sizde hayatınızı göz önüne getiriyorsunuz. Sevgi,evlilik,kardeşlik ve arkadaşlık duygularını irdeleyeceğiniz  okuması zevkli ve insanın içini ısıtan güzel bir kitap olduğunu göreceksiniz.Bence bir kez Rebecca'nın hayatını okuyup hoş saatler geçirin,bir kez de özüne inerek yavaş yavaş okuyup kendi hayatınıza yön verecek tiyolar edinin.Herkese tavsiye ederim,iyi okumalar...

Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...



7 Mart 2013 Perşembe

Melez Sözleşmesi serisinin üçüncü kitabı "TANRI" bitti..!

Melez Sözleşmesi serisinin üçüncü kitabı "TANRI" bitti...
Kitabı bitirdim ama en heyecanlı yerinde son bulduğu için çıldırmak üzereyim.Neden bütün seri kitaplar en heyecanlı yerinde kesiliyor.Şimdi bekle ki yeni kitap çıksın,of ki ne of!...
Kahramanlarımız Alex ve Aiden bu bölümde sizi mutlu eden bir birliktelik yaşayacaklar mı yoksa aşk her zaman kavuşulmadan yaşanacak mı göreceksiniz. Alex  herzaman ki gibi yine başını binbir belaya sokacak ve ruh ortağı Seth ile aşkı Aiden arasında kalacak.Tanrılarla olan bağlar ve dünyanın geleceği Alex'in yeniden doğuşuna bağlı.Alex, uyandığında gücünü kendi kontrol edebilecek mi yoksa Seth'in kölesi mi olacak .Doğrusu tüm bu soruların cevabını bu kitapta aradım ama tam sona gelmiş ve oh demiştim ki herşey birden değişti.Bir yanım yazara bitirmediği için kızarken bir yanım da yeni macerayı şiddetle merak ediyor.Eminim okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.Okumayanlar ise "SAFKAN'"dan sonra hemen okuımak için bu kitabı alacaktır.Yazarın merak ettirme konusunda üstüne yok...
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...



4 Mart 2013 Pazartesi

Melez Ve Safkan BİTTİ!!

Fantastik Serilerden biri daha "MELEZ" ve ikinci kitabı "SAFKAN" tadı damağımda bitti...
Melez'i okuduğum kitap yorumlarından dolayı merak ettiğimden okumak istiyordum.Kitaba başlayınca bir günde bitti ve soluğu D&R da aldım ve ikinci kitabı Safkan'ı alarak onu da bitirdim.Şu anda üçüncü kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum.
Kitap Safkanlar,Melezler,İblisler ve Tanrılardan oluşan doğaüstü güçlerin hakim olduğu bir dünyada geçen olaylar üzerine kurulmuş.Ana kahramanımız Alex,tam bir baş belası. Kurallar çiğnenmek içindir felsefesini benimsemiş,başı sürekli dertte olan ve ölümden korkmayacak kadar gözü kara bir melez kızımız.Tek zaafı sevmemesi gerekirken aşık olduğu Aiden...
Aiden kitabımızın ağır abisi.Her zaman kontrollü ve sevdiklerine karşı koruyucu bir safkan. Anne ve babası iblisler tarafından öldürüldüğünden avcı olmuş ve eğitmenlik yaparken Alex'le tanışmış.Çok yakışıklı,zeki ve cesur.
Bir de Alex'in ayrılmaz parçası,sürekli kavga ettiği ama karşı koyamadığı bir çekim gücüyle bağlandığı doğa üstü güçlere sahip Seth var.
Bu üç ana kahramanın muhteşem maceraları,safkan-melez ve iblis kavgaları sizi başka dünyalara götürüyor.Tüm bunlar arasında bir de kavuşamayan aşıkların durumunu takip edip kah üzüldüğünüz kah şaşırdığınız bazen de gülerek karşıladığınız ikili diyaloglar harika.
Seriyi okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Ben şimdi üçüncü kitaba başlıyorum.Yakında yorumlarım.Yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...