31 Mayıs 2013 Cuma

SERİNİN ÜÇÜNCÜ KİTABI"ATEŞ USTASI" BİTTİ...

Bu kitabın çıkmasını ve Yelena ile Valek'in yarım kalan aşk ve hayat mücadelesinin nasıl biteceğini okumayı dört gözle bekliyordum.Kitap elime geçince kendimi zorlayarak yavaş okudum ki zevkini çıkarayım ve merakım biraz daha artsın.Bittiğinde hem öyküyü hem de yazım gücünü daha iyi özümsediğimi fark ettim ve bundan böyle okumayı daha ağırdan almaya karar verdim.
Yazar;hayal gücünü aşk-nefret-hırs gibi insancıl duygularla harmanlıyor içine iktidar savaşlarını katarak heyecanlı bir hikaye oluşturuyor.Yetmiyor, kahramanlara çeşitli güçler ekleyerek onlarla birlikte sizinde yeni güçleri keşfetme merakınızı uyandırıyor.Yetmiyor,sürekli yeni mekanlar ve yeni karakterler üretiyor.Üstelik bunu seri haline getirdiği üç kitapta paylaştırıyor ve sizde elinizde olmadan kendinizi seriyi takip ederken buluyorsunuz.Yine yetmiyor,hikayenin yanında kişilerin özellikleri, mekanlar öyle güzel tasvir ediliyor ki romanı okumuyor hayalinizde yaşıyorsunuz.
İşte bu nedenle yazarımız Maria V.Syder'e ve bize sürekli hayallerin sınırı olmadığını hatırlatan seriler sunan Dex Yayınlarına çok teşekkür ederim.
Gerçek dünya yeterince zor ve sıkıcı.Neden sizde biraz olsun uzaklaşıp maceraya atılıp mutlu olmayasınız.Herkesi okumaya davet ediyorum.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...
 

26 Mayıs 2013 Pazar

NORA ROBERTS-BATAKLIKTA GECE YARISI BİTTİ...

Kadınların neden Nora Roberts romanlarını daha çok okuduğunu keşfettim.Hem duygusal hem macera dolu hem de sürükleyici hikayeler bulmakta üstüne yok.Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan kitap bitiyor.Yakışıklı ve karizmatik adamla güzel ve güçlü kadının hayatları bir şekilde kesişiyor,mükemmel bir aşk ve mutlu son.Tam bir polisiye beyaz dizi.Aşkı hayallerde olsun güzel yaşamak isteyenlere öneririm.
Kitabın konusuna gelirsek;evlerin bir ruhu olduğuna ve geçmişte içinde yaşayanların buraları koruduğuna inanılarak yazılmış öykü.Geçmişte çok hüzünlü bir sonla aşkları yarım kalan iki aşık günümüzde başka vücutlarla hayata dönüyorlar ve birbirlerini buluyorlar.Acaba bu sefer kader onları bu hüzünlü sondan kurtarabilecek mi,aşk bu kez engelleri aşacak mı göreceğiz.İyi okumalar.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

20 Mayıs 2013 Pazartesi

NİHAYET GÜZEL BİR TÜRK YAZARLA TANIŞTIM

Kanal D de yayınlanan "Merhamet" dizisi beni konusuyla ve Özgü Namal'ın canlandırdığı "Narin"karakteriyle öylesine dikkatimi çekti ki kitabı okumaktan başka çarem kalmadı.İyi ki de okumuşum.
Narin yaşadığı yüzlerce olumsuzluğa karşı hayata ve okuma çabasına sımsıkı tutunmuş,biraz başına buyruk birazda lafını esirgemeyen cesur bir kız.Onun kadar güçlü bir karakter olmak kolay değil.Ne yazık ki herkesin bir zayıf tarafı oluyor.Onun ki de çocukluk aşkı "Fırat".
Hayata tutunmasında ve İstanbul'u tanımasında en büyük desteği ve kardeşten daha yakın bildiği arkadaşı Deniz'le düzenli bir hayata başlamış olan Narin,Fırat'ın birden ortaya çıkmasıyla altüst olan dünyasını yeniden toparlayabilecek mi? Yoksa Deniz dahil tüm kazandıklarını kaybedecek mi?Bu sorunun cevabını ararken aynı zamanda geçmişe dönüp yaşanan olayları da görerek Narin'i daha iyi tanıyorsunuz.
Diziyi dikkatle seyrediyor ve beğeniyordum ama kitabı okumak bana daha çok zevk verdi.Karakterler,mekanlar ve olaylar öyle canlı ve gerçekçi anlatılıyor ki sahneler kendiliğinden karşınızda beliriyor.Sanki karşınızda Narin'i,Deniz'i,Fırat'ı konuşurken,tartışırken görüyorsunuz. Yaslıhan'ı içinde yaşamış gibi tozuyla çamuruyla hissedebiliyorsunuz.
Kitap ile ilgili tek eleştirim kapağına olacak.Hikayenin bir bölümünde Ümmühan ile Fırat'ın gözlerinin aynı bal rengi hareyi taşıyan kahverengi gözler olduğu ve annesinin deyişiyle kahperengi olduğu söyleniyor.Keşke kitabın bu can alıcı noktasından hareketle bir çift hareli kahverengi göz kapakta resmedilseydi.
Ben Türk yazarlardan Canan Tan ve Nermin Bezmen hayranı olarak yeni bir yazarı daha listeme eklemekten memnunum.
Bu hafta benim için çok verimli geçti.İki harika yazarla tanıştım.Size de tavsiye ediyorum.Yeniliklere açık olun.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

KİTAP OKURKEN KENDİ YOLUNU BULMAK İSTEYENLERE:ŞAHANE HATALAR CUMARTESİ ÖNERİLİR...

Bazen kendi hikayenizi yazmak istersiniz yada okuduğunuz kitabın sonunu beğenmezsiniz ya işte öyle zamanlardan birinde bir de bu kitabı okuyun bakalım.Hem kendi duygularınıza göre hareket etme özgürlüğüne sahipsiniz hem de bulmaca çözer gibi zevk alıyorsunuz.Anlık okunabilecek eğlenceli bir kitap olmuş.
kitabın başında aynı evi paylaşan iki karakter var.Erkek karakter bir puba oradan da davet edilmediği bir davete gitmeyi,kadın karakter ise kız arkadaşına ve oradan da davet edilmediği bir partiye gitmeye karar verir.Buradan sonrası size ait.Hangi karakterle birlikte olacağınıza ve nasıl bir yol izleyeceğinize siz karar veriyor ve sonu da buna göre siz yönlendiriyorsunuz.Hadi bakalım,hem oynayın hen de okuyun.İyi eğlenceler...

19 Mayıs 2013 Pazar

YENİ KRİSTİN HANNAH'IM:MARC LEVY VE KİTABI GÖLGE HIRSIZI BİTTİ...

Yeni bir Kristin Hannah'ım var artık.Duyguları böylesine yalın bir dille anlatıp insanı böylesine içten etkileyebilen ender yazarlar var. Marc Levy'nin hikayeleri anlatım tarzı,düşünceleri ve hayata bakış açısı tam benlik.Elime alıp ta kitaba şöyle bir baktığımda bana ders kitabı izlenimi verdiğinden okumak istememiştim.Okumaya başlayınca da çocuk kitabı sanmıştım ama ilk yirmi sayfadan sonra resmen bende içine girip karakterle beraber yaşamaya başladım. Keşke kitabın içeriği kadar kapak tasarımına da özen gösterselerdi. Mesela, daha küçük bir roman boyutunda olup kapakta da gölgelere eğilmiş bir çocuk tasviri gibi biraz ilgi çekici olmalıydı.
Biraz konudan bahsedersek;babası evden ayrılınca annesiyle yalnız yaşayan ve okulda silik bir karakter olduğu için arkadaşı olmayan karakterimiz gölgelerle konuşmaya başlar ve onlardan sahiplerinin korkularını öğrenir.Mutsuz olduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu fark ettiği insanlara da bir şekilde hayatlarını yoluna koymada yardımcı olduğu anda da hayatı değişmeye başlar.İnsanlara değer verdikçe dostlar edindiğini fark eder. Şimdi tek sorunu geçmişte kaldığını sandığı ama içinden asla çıkmayan eski aşkını bulmaktır.Bunu başarıp başaramadığını kitabı okuyunca göreceksiniz.
Beni etkileyen bir iki sözü size aktararak kitap hakkında fikir vermek istiyorum.
"Zaman sadece geçermiş gibi yapıyor.En basit anlar,içimize hiç silinmemecesine demir atmış duruyorlar."
"İnsan hayatındaki bazı değerli anlar küçük raslantılara bağlı olabilir."
"Tanrı'ya inanın ya da inanmayın,bir anne asla tam olarak ölmez,sevdiği çocuğun kalbinde ölümsüzdür o
Böylesine duygulara hitap eden ve gözyaşlarınızı tutamayacağınız kitaplar çok değil.Bu yüzden mutlaka okumanızı öneririm.
Yeni kitaplar ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Son Zamanlardaki Kitap Alışverişlerim :)



Sizlerle son zamanlarda yaptığım kitap alışverişlerini paylaşmak istedim. Eğer içinde okuduklarınız varsa bana görüşlerinizi belirtmeyi sakın unutmayın :))

İlk olarak bu iki kitaptan başlayalım.

Şahane Hatalar: Cumartesi sürpriz bir şekilde elime ulaştı. Kargodan çıkarır çıkarmaz şok yaşadım. Çünkü ben yayınevine adresimi bile göndermemiştim. Hala ne olduğunu bilmiyorum ama sonuçta bize okumak ve yorumlamak düşer :)

Füzyon ise DEX yayınlarının gönderdiği birkitap. PÜR adlı kitabın ikincisi FÜZYON. PÜR'ü kitapçıda bulamadığım için alamadım. Ama en kısa zamanda bu seriyi de yorumlamak istiyorum :))




Bu 3 kitabı alalı baya oldu. Şu sıralar fantastik ile başka türleri birarada okumaya çalışıyorum. Bunun için değişik kitaplar seçiyorum.

Doğu'nun Limanları: Amin Maalouf'a bir şans daha vermek amacıyla aldığım bir kitap. Bu ince kitap umarım yazara karşı görüşlerimi değiştirir.

Ruhi Mücerret: Her blogda yorumuna rastladığım kitaplardan birisiydi. Merak ettiğim farklı bir tür. Bakalım :))

İnce: Bu yazarla tanışmanın vakti geldi sanırım. Yaz tatilinde plaj kitabı olabilir sanki ;)


Kahperengi: Şu sıralar gündemden düşmeyen MERHAMET dizisinin kitabını okumak istiyordum ama bir türlü elim gitmiyordu. KİTAP EYLEMCİSİ'nin yorumundan sonra alıverdim :)

Limon Yapraklarının Kokusu: 2. Dünya Savaşı hakkındaki kitaplar ayrı bir güzel oluyor. İlgimi çekti :)

Yağmur Sonrası: Mart Menekşeleri'ni okuduktan sonra hemen alıverdim.

Ted Dekker: Gelin Koleksiyoncusu'nun yazarının yeni kitabıymış. Bakalım bu kitap nasıl olacak :))

Ben Ölmeden önce: Goodreads'te takip ettiğim bir kitaptı. Türkiye'de de çıkınca almadan edemedim.



Aşağıdaki kitapların çoğu blog yorumlarından etkilendiğim için aldığım kitaplar.

Kardeşimin Hikayesi: SERENAD'dan sonra umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde: Üstünde Atatürk'ün okulların müfredatında okutulması gerektiği kitap olduğu yazıyor. Bunu okur okumaz içimi bir heyecan kapladı. Hemen aldım. Fiyatıda 10 TL. :))

SİDHARTHA: Blog yorumlarından etkilenmiştim. Umarım güzel bir konusu vardır :)

Tanrı'nın Unutulan Çocukları: İsmi,kapağı,yorumları,ödülleri..vs. beni al demeye yetiyor zaten :)

Umarım hepsi beni mutlu eder. :))






14 Mayıs 2013 Salı

JOHN GREEN'DEN "ALASKANIN PEŞİNDE" BİTTİ...

JOHN GREEN'DEN "ALASKANIN PEŞİNDE" BİTTİ...
Kitabı elinize aldığınız anda nasıl bir hikaye acaba diye merak ediyorsunuz ve kendiliğinden okumaya başlıyorsunuz.Zaman zaman uyku moduna girseniz de genel olarak etkileyici bir hikaye.Kitabın sonlarına doğru elinizden bırakmadan bitiriyorsunuz.
Lisede okuyan ve hayatı ünlülerin ölürken söylediği son sözleri ezberlemekten ibaret olan bir gençseniz hayatınız ne kadar ilginç olabilir ki.Arkadaşsız,sevgilisiz,eğlencesiz ve sıkıcı denilebilecek bir hayat.Sonra birden büyük belki yi aramaya yatılı bir liseye gidiyorsunuz.Gerçekten sıkıcı olan siz misiniz yoksa hayat mı?
Bu sorunun cevabını ararken en büyük yardımcınız tam anlamıyla renkli ve sizin sahip olmadığınıza sahip olan bir genç kız:"ALASKA"
Hem bir gencin arayışları hem de lise hayatı üzerine kesitler bulacağınız kitap ta sonlara doğru sizi bir süpriz bekliyor.Bir anda ölümün sizin için ne ifade ettiğini sorgulamaya başlıyorsunuz.Merak edenler lütfen bu kitabı okusun...
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

12 Mayıs 2013 Pazar

AYŞE KULİN'DEN TÜRKAN BİTTİ.

MÜCADELENİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ :"TÜRKAN" BİTTİ...
Umudun,mücadelenin tek başına yürütüldüğü hüzünlü ve bir o kadar da ders alınacak bir hayat öyküsü TÜRKAN...
Favori yazarlarımdan Ayşe Kulin'in kaleminden çıkan TÜRKAN,bir otobiyografinin romanla harmanlanmış hali diyebiliriz.
Hayatı boyunca doktor olmak ve insanlara yardım etmek istemiş olan küçük Türkan, bunu başarmasının yanında Cüzzam'la savaşarak Türkiye Cumhuriyetinde bu konuda kurulan ilk hastanenin de idaresini ele alıyor.
Kendi dünyasında kadınlığını ve aşkı her zaman ikinci plana atarak mesleğinden asla ödün vermeyerek belki de yaşayabileceği mutlulukları gözardı ederek,hasta insanlar için mücadeleyi asla bırakmıyor.
İş dünyasında kadın olmanın zorluklarını yaşasa da asla yılmıyor.
Ülkemizdeki ender küçük dev  kadınlardan biri olan Türkan'ın hayatını okurken hem "vay be neler yaşamış",deyip şaşıracak hem de kendi çizdiğiniz yolu sorgulayacaksınız.
Özellikle genç kızlara şiddetle okumalarını tavsiye ediyorum.


 

1 Mayıs 2013 Çarşamba

BU HAFTA OKUDUĞUM İKİNCİ KİTAP:"KAÇIĞIN KIZI"

O kadar çok fantastik kitap okudum ki artık hiç bir kitap beni şaşırtamaz diyordum ama yanılmışım.İnsanın hayal dünyasının bile sınırlarını zorlayan yaratıklarla karşılaşıyorsunuz.1800-1900'lü yıllarda tek başına ve teknoloji fakiri bir ormanda yeni nesil canlı yaratmak ne kadar gerçekçi olabilir ki. Eğer yaratıklarla ilgili kitap okumak istersem bir daha bunu tercih etmem,üzgünüm beni çekmedi.Vampirli ve uzaylı yaratıkların olduğu kitaplar daha cezbedici.Hiç olmazsa onlarda ki karakterler daha yakışıklı ve daha karizmatik.Favorilerim arasına alamıyorum.
.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak üzere...

AŞK VE MACERADA TAVAN YAPAN "ONİKS" BİTTİ...

"LUX" serisinin ikinci kitabı olan "ONİKS" yeni bir maceranın haberini verircesine bir sahneyle bitti.Birinci kitaptan daha heyecan vericiydi diyebilirim.Eğer dersiniz ya da yapacak bir işiniz var ve bu kitabı arada okumak istiyorsanız unutun,neden mi? Başladığınız anda elinizden bırakamayacak ve hayattan bir süreliğine kopacaksınız da ondan.
 Kitaba gelecek olursak;
Ana karakterimiz,Kathy,bir uzaylı tarafından iyileştirildikten sonra kendisini nelerin beklediğini keşfederken aşkın en güzel hallerini de yaşamaya başlıyor.
 Kathy'in biricik aşkı Daemon,bu bölümde aşkı için yeni bir çocuk olan Blake ile savaşırken Katy'i de korumaya devam edecektir.
 Bu kitaptaki kötü çocuk Blake ise aşıkların arasını bozmaya ve dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan grubun en etkin üyelerinden biridir.
Devamını kitabı okuyup çözeceksiniz.Ama şu kadarını söylemeliyim ki ; öküz olarak nitelendirilen tüm erkekler Daemon gibiyse," kızlar lütfen öküzlere aşık olun!..."


 Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...