30 Haziran 2013 Pazar

#Ensıkyaptığımşey KİTAP ALMAK :D

   Evet sanki hiç kitabım yokmuş gibi gittim liste yaptım.  İçime işlemiş  kitap almak. Sanırım bunu yapmak beni çok rahatlatıyor. Ne zaman kötü bir olay olsa kitapçıya giderim. Stes olduğum zaman, hasta olduğum zaman vs. Şimdi kötü bir durumda değilim ama tatilim şu günlerde uyumak, film izlemek,kitap okumak gibi eylemlerle geçiyor. Hep evdeyim yani. Ve biraz dışarı adım atmak istiyorum. Dışarı benim için KİTAPÇI oluyor. :D

  Öyle işte. Biraz blogları gezdim ama  listemi çoğunlukla yeni keşfettiğim Kitaplık Manzaraları adlı blogun yorumlarından oluşturdum. Bakmanızı tavsiye ederim.

İşte buda oluşturduğum listem:

-Ama kesin karar etkinlik dahilindeki ve buradakiler dışında başka kitap almayacağım :))

*Hepsini birden almayacağım. Her gittiğimde bir tane :D





Sizce...

Bir arkadaşımla Yahudi soykırımı üzerine konuşurken Hitler'in ne kadar acımasız olduğunu ve birçok masum Yahudiyi katlettiğini söyledim. O ise bana herkes gibi objektif olmayan filmlerin,kitapların etkisinde kaldığımı söyledi. Hepsini suçlayamazsın dediğimde bana uzun zaman etkisinde kalacağım bir soru sordu. "Sen hiç bir Yahudi ile tanıştın mı?"



26 Haziran 2013 Çarşamba

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli


   Zülfü Livaneli bizi  kesinlikle ETKİLEYİCİ bir romanla daha karşı karşıya bırakıyor. Belki bu kitap bizi SERENAD kadar etkilemiyor ama kitabın sonu yine hepimizi şoka uğratıyor.

    Kitabın başlarında gerçekten farklı ve eğlenceli bir hikayeyle baş başa kaldığımı biliyordum. Kimi zaman gazeteci kızın öfkelenmelerine kıkırdamadım değil. Bu öfkelenmelerin karşısında da duygusuz bir ana karakter  olunca ilginç bir durumla karşıya karşıya kalıyorsunuz. Şimdi düşünün. Bir insan duygusuzsa hiçbir durum karşısında tepki vermiyorsa onun ne yapacağını tahmin edemezsiniz. O yüzden bu sizi her zaman meraklandırır. Yani demek istediğim tüm kitap boyunca meraktan öldüm. :D  

   Kitabın içeriğine pek girmek istemiyorum. Çünkü hangi yönden anlatırsam anlatayım hepsi yalan olur. Çünkü o etkiyi yaşamadan içeriği öğrenmek kitabı etkisiz kılar. Sadece kitap bittikten sonra aklınızda küçük küçük parçalar kalacağını bilin. Bu parçalar kimi zaman sizi hüzünlendirecek, kimi zaman imrendirecek, kimi zaman da güldürecek. 

   Bana güvenin. Bu kitap sizin tüm kitap boyunca düşündüklerinizi baştan sona gözden geçirtecek. Kitabı tekrar okumak isteyene kadar bu kitabın etkisinden kurtulamayacaksınız. Serenad'ı okuyanlar bilir. Ben hala hatırlarım o kitaptaki BÜYÜK AŞKIN ETKİSİNİ. 

 Yani sonuç olarak bu kitabı OKUYUN ve benimle yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın. Çünkü şu an gerçekten bu kitabı tartışmaya ihtiyacım var. :D







 


21 Haziran 2013 Cuma

Bloglovin!! :)

Follow my blog with Bloglovin

SERİNİN İKİNCİ KİTABI "ELİT" BİTTİ..

"Beni Seç"'den sonra "Elit" daha güzel geldi bana.Sadece prens olmak için yarışan ,daha doğrusu bir erkek için yarışan kızlardan çok daha fazlasını görünce okumaya başladım ve kısa sürede bitirdim.Kurgu daha bir oturmuş ,hikaye daha bir akıcı anlatılmış bu sefer.Altı kız kalınca hem karakterler hem de olaylar daha detaylı verilmiş.
Ana karakter America ,Prens Maxson'u sevmeye başlıyor ama bu sefer de ülke yönetimine ve kraliyet ailesine katılma konusunda tereddütlü.Maxon'la her tartışmalarında eski aşkı Aspen'e yöneliyor ve o da hiç sorgulamadan America'nın gelgitlerine katlanıyor.Doğrusu Aspen'in yerinde olmak isteyecek bir erkek olduğunu sanmıyorum.
Bu kitap da ülke sorunları ve sınıf ayrımı üzerine geçen olaylar da olduğundan üçüncü kitabın daha heyecanlı olacağını düşünüyorum.Beni üzen tek kısım Aspen'le Maxon'un hala karşılaşmamış olması .O karşılaşmadan bir hır gür çıkacağını ummuştum ama sanırım o da üçüncü kitaba saklanmış.Bazen seri okurken ilk kitabı attlayıp direkt ikinciden mi başlasam acaba diye düşünmeden edemiyorum.Hikayeler gibi bunlarda giriş-gelişme -sonuç kısımlarını kitaplara bölüyorlar ve son kitap çıkana kadar ömrümüzü yiyorlar.
Sonucu merak ettiğim için üçüncü kitabı dörtgözle bekliyorum.Ogelene kadar birkaç kitap biter herhalde.Şu anda "BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK"'e başladım.En kkısa zaman da yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


15 Haziran 2013 Cumartesi

Can Sıkıntısı Başa Bela :D


Hangi MUHTEŞEM GATSBY?


   Etkinlik için Muhteşem Gatsby'yi alacağım. Fakat hangi yayınevinden alacağımı bilemedim. Yani ACİL YARDIM!! :D


Can Yücel Çevirisi olduğu için: (BİLGE KÜLTÜR SANAT)



Kalite için: (MARTI YAYINLARI)



Uzun zamandır gözüme takıldığı için: (EVEREST YAYINLARI)



Ciltli olduğu için  : (ARTEMİS YAYINLARI)


YASAKLI KİTAPLARI OKUYORUZ: FARELER VE İNSANLAR

Etkinliğimizin ilk kitabını yaklaşık 3 saatte bitirdim. Kitap kolay okunan, vakit geçirmek için okunmuş bir kitaptı. Kitap kimileri için çok etkileyici, kimileri için normal kalıyor. Ben de normal olduğunu düşünenlerdenim. Ama sonu çok ilginçti. Hala şaşkınım. Bu şaşkınlıkla sonu birkaç defa okudum. O yüzden bu yorumu kitabın sonunu düşünmeden yazıyorum.

  Konuyu ele alırsam, ana karakterlerimiz George ve Lennie. İkisi de basit bir işçi. Fakat zıt özelliklere sahipler. George tıfıl,zayıf ve zeki bir kişiliğe sahipken; Lennie iriyarı,uzun boylu ve çok fazla saf. Bu iki işçinin de ortak bir hayali var. Kendilerine ait bir toprağa sahip olmak. Bu hayale ulaşmak amacıyla bir çiftlikte işe başlıyorlar. Ama Lennie'nin saflığı karakterlerimizin türlü belalara karışmalarına neden oluyor.


   Kitabın neden yasaklanmak istediğini ele alırsam kitaptaki tüm karakterler farklı özelliklere sahip. Bu nedenle de kitapta kötü özelliklere sahip karakterlerle de karşılaşıyoruz. Ama günümüz gençleri zaten bunların kötü bir şey olduğunu kavradıkları için zararlı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yani eğer bu kitabı bu nedenden dolayı yasaklarlarsa üstüne +18 işareti konmayan kitaplar neden yasaklanmıyor diye bir düşünce oluşuyor bende. Bu sadece benim fikrim. Umarım etkinlik dahilinde okuyacağım diğer kitaplarda bu nedenle yasaklanmak istenmemiştir.







                   


 

DAN BROWN'DAN HARİKA BİR KİTAP: "CEHENNEM" BİTTİ


Dan Brown kitaplarını okurken ne kadar cahil ve okuma konusunda zayıf olduğumu hissediyorum.Bu beni üzüyor ama yeni türde kitaplar okumak içinde teşvik ediyor.Yazarın araştırıcı kişiliğine,üstün zekasına ve öngörüsüne hayran kalmamak elde değil.
Bu kitap bir polisiye olmanın yanında kültür ve sanat kitabı olarak ta yorumlanabilir.Hem gizemli bir öykü okuyorsunuz hem de sanat eserlerini tanıyorsunuz.
Hikaye simgebilim uzmanı Robert Langdon'un kendini Floransa'da bir hastanede bulması ve hafızasını kaybettiğini anlamasıyla başlıyor.Kahramanımız hastaneye gelişinden önce yaşadıklarını çözmeye çalışırken bulduğu bir resim onu gizemli yolculuklara ve tehlikeli olaylara sürüklüyor.Olayları çözümlerken ona hastaneden kaçışına yardım eden   Dr.Sienna eşlik ediyor.
Kitap oldukça sürükleyici olmasına rağmen zaman zaman anlamakta zorlanıyorsunuz.Bazen de merakınıza yenilip internetin başına geçip araştırma yapma gereği duyuyorsunuz.En azından ben öyle hissettim.Hikayenin geçtiği Floransa ve Venedik şehirlerini ve buralardaki sanat eserlerini araşttırdım.Bir de Dante'yi okuduktan sonra bu kitabı okursanız daha iyi anlarsınız gibime geliyor.
Dediğim gibi,Dan Brown' ı okumak istiyorsanız mutlaka ön hazırlık yapmanız gerek.Hem kurgusu hem de içeriği öylesine dolu ve zekice planlanmış ki hayran kalmamak elde değil.Bir kitabı okurken bir kaç kitabı daha okumam gereğini düşündürdüğü ,sanat ve tarih okumaya ittiği için de ayrıca yazara teşekkür ediyorum.Kalemine sağlık.
Yeni kitaplar ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...





                                               
       


10 Haziran 2013 Pazartesi

YASAKLI KİTAPLARI OKUYORUZ!!


Blogu açtığımdan beri hiç etkinlik düzenlemediğimi farkettim. Sabah çok düşündüm ve aklıma böyle bir etkinlik geldi. Küçük,büyük her bloggerın katılabileceğini düşünüyorum.

  Bu etkinlikte Dünyada ve Türkiye'de yasaklanmış kitapları okuyacağız. Böylece hem bu yıl gündeme gelen Şeker Portakalı'nın yasaklanması durumuna bir tepki göstermiş olacağız. Hemde Bu kitapların neden yasaklandığı hakkında bir fikir paylaşımı yapacağız. :)

Çok uzatmak istemiyorum. Şimdi aşağıda vereceğim listeden herhangi bir kitabı edinmeniz gerekiyor. Ve eğer  
edindiğiniz kitapla etkinliğe katılmak istiyorsanız aşağıya yorum bırakmayı unutmayın.

-Gazap Üzümleri
-Anne Frank'in hatıra defteri
-Sırça Köşk
-Yengeç Dönencesi
-Suç Ve Ceza
-Don kişot
-Bülbülü öldürmek
-Hamlet
-Kral Lear
-Çavdar Tarlasındaki Çocuklar
-Muhteşem Gatsby
-Fareler ve İnsanlar
-Çanlar Kimin İçin Çalıyor
-Mezbaha No: 5 – Kurt Vonnegut [Umarım bulabiliriz. Çünkü hala satışta mı bilmiyorum. :( ]

***Bu listede sadece geçmişte yasaklanmış 14 tane kitap bulunuyor. Sadece bunlar yasaklanmış gibi bir düşünce oluşmasın. Bu sadece benim oluşturduğum bir liste ;)

-Sanırım bu kadar. Yorumlarınızı belli bir tarihte yayınlamanız gerekmiyor. İster yarın, İster 2 hafta sonra.

-Bu arada ben listedeki tüm kitapları okuyup,yorumlayacağım. Hala devam etmek isterseniz etkinlik dahilinde yazdığım  ilk postun altına yorum yapabilirsiniz.

***Yorumlarınızı paylaşırken YASAKLI KİTAPLARI OKUYORUZ: (OKUDUĞUNUZ KİTABIN ADI)
başlığı altında paylaşırsanız daha güzel bir etkinlik olur diye düşünüyorum. Size kalmış...:)

-Umarım eğlenceli bir etkinlik olur. Herkese iyi eğlenceler..:)

Etkinlik dahilinde payalşılan yorumların linkini burada paylaşacağım: (Yorumlarınızı göndermeyi unutmayın)
-Yasaklı kitapları okuyoruz: Dönüşüm (Kitap Sığınağı)
.
Yasaklı kitapları okuyoruz: Muhteşem Gatsby (Pumpkin Pie)
.
Yasaklı kitapları okuyoruz: Muhteşem Gatsby (Kitap Sığınağı)
-Yasaklı kitapları okuyoruz: Cesur Yeni Dünya (Kitap Sığınağı)
.
Yasaklı kitapları okuyoruz: Hamlet (Mertcan Ölçer)

*Blogunuzda duyurmak isterseniz:





9 Haziran 2013 Pazar

#blogggerdiyorkigeziparki



    Artık sessiz kalanların bile çığlık attığı bu ülkede bizim de sessiz olmamızı beklemesinler. Bizde bloggerlar olarak ama en önemlisi bu ülkenin bir vatandaşı olarak TÜRKİYE SES VER diyoruz. Bu direnişe hep beraber destek olalım. Sonuna kadar yılmayalım...!


3 Haziran 2013 Pazartesi

TANRI'NIN UNUTULAN ÇOCUKLARI BİTTİ...

Corrigan Kasabası,ailelerin mutlu birşekilde yaşadığı,çocukların okula babaların işe gittiği ve arada bir eğlenceler yapılıp ailece dans edilen huzurlu bir kasabaydı.En azından Charlie öyle olduğunu sanıyordu.Bir gece penceresini tıklatıp kendisinden yardım isteyen Jasper Jones'la tanışana kadar.Anlıyordu ki hayatın görünen yüzü ile gölgeler arasında kalan yüzü farklıydı. Charlie,bir yandan kasabanın gerçeklerini öğrenirken bir yandan da büyümenin getirdiği zorluklarla mücadele ediyordu.
Bu kitap bittiğinde hayata bakış açınız değişecek ve çevrenize daha farklı ve daha eleştirel gözlerle bakacaksınız.
Kitaptan iki alıntı beni etkiledi,size de aktarıyorum:
"Ne kadar az bilirseniz,o kadar uzak kalırsınız ve omuz silkip yolunuza devam etmek o kadar kolay olur."
"Kaç yaşında olduğun farketmez,herkes yaşlanır.Herkes bir meslek öğrenebilir,vergilerini ödeyebilir ve bir aile kurabilir.Ama bu büyümek değildir.Asıl önemlisi,dünyan sarsıldığında nasıl davrandığın ve etrafında neleri ne kadar görebildiğindir. Bir erkeği erkek yapan budur."

Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...