28 Eylül 2013 Cumartesi

MUTLAKA OKUNMALI:"VE DAĞLAR YANKILANDI"...

Yazar Khaled HOSSEINI,diğer iki kitabında da olduğu gibi beni çok etkiledi.Hikayesi acıların şehri olan Kabil'de başlayan iki kardeşin Paris ve Los Angeles'a kadar uzanan hüzünlü hayatları.Beni en çok etkileyen aynı topraklarda aynı oyunlarla büyürken aniden birbirini hiç tanımayan iki insana dönüşmeleri. İronik bir hikaye;en yakınlarınız en uzağınızda. Kitabı okurken hayatın ne kadar hızlı aktığını ve bazen anlamsızlaştığını düşünüyorsunuz. Siz kitap okurken birileri hastalıkla boğuşuyor,kavga ediyor,ölüyor ya da çılgınca eğleniyor. Her koşulda zaman akıyor ve siz sadece akıntıda sürüklenen parçalardan birisiniz.
  Yukarıda yazdıklarım yazardan bana geçen duygular. Bunun yanında kitap da kişilerin ve yerlerin tasvirleri,benzetmeler ve anlatım üslubu da dikkat çekici. Yazar, kitaptaki her kişinin içine girip,duygularını sanki kendi yaşamışcasına gerçek anlatmış. Bir bedende binlerce ruh taşıdığı hissine kapılıyorsunuz.
 Doğrusu gıpta etmemek elde değil. Hem olayların akışını merak ettiren hem de anlatım dilinin güzelliği ile sizi kitaba bağlayan ender yazarlardan. Her kitabını sevinçle kucaklayacağım yazarlardan biri benim için. Sizin de okumanız ve görüşlerinizi paylaşmanızı isterim...


27 Eylül 2013 Cuma

DEX PLUS VE İLK SÜRPİZ :))


Bildiğiniz üzere Dex Yayınevi'nin bir alt yayınevi olan DEX PLUS ilk kitabıyla kendini gösterdi. Ve öyle bir gösterdi ki sanırım DEX'ten biraz daha fazla ilgi görecek gibi. Öyle bir gösterdi dememden kasıt dizilere reklam vermek, metrolara afiş asmak, kitapçıların girişlerine panolar koyup broşür dağıtmak gibi birçok eylemle çok iyi bir tanıtım yapıldı ve kitap çoktan çok satanlar listesine girdi. Yani yeni oluşmasına rağmen DEX'e yetişebilmesi büyük şans.


         


       









    İşte bugün ben de diğer arkadaşlarım gibi DEX PLUS'tan ilk sürprizimi aldım. Ve öyle basit bir şekilde değil alttaki paket içinde geldi. Gerçekten DEX burada da marjinalliğini konuşturmuş. :))



Her zaman olduğu gibi DEX yayınevine ve editörlerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bana kitaplarıyla küçük sürprizler yaptıkları ve beni gülümsettikleri için çok çok teşekkürler :))


24 Eylül 2013 Salı

ÇOK ŞAŞIRTICI VE GÜZEL BİR KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ:"BEGÜM"


   Kenıze MQURAD tarafından kaleme alınan "Bir Devrin Ruhu-BEGÜM" konusuyla ve gerçek olması dolayısıyla beni oldukça etkiledi.1857 yılının Hindistan'ında Britanya'ya karşı bağımsızlığını kazanmak isteyen halkın ayaklanması konu alınıyor. Ülke Kralı,İngilizlerin tüm isteklerini yerine getirmesine rağmen bir bahaneyle ihanetten suçlanıyor. Hakkını aramak için İngiltere'ye giderken yolda sürgün ediliyor.Sonrasında Kralın dördüncü karısı ve oğlu tahta sahip çıkaran halkı ayaklanmaya sevk ediyor.
Kitap da anlatılan 1850'lerin Hindistan'ı, hem Müslümanların hem de Hinduların iç içe yaşadığı ve Osmanlılardaki gibi bir harem hayatı içeren ihtişamlı bir ülke.  Osmanlı kültürü o kadar kendini göstermiş ki şaşırdım.Sanki Hintlilerle aynı soydan gelmişiz gibi hissettim. Tarihi biraz daha araştırıp bu konuda bilgi edineceğim.
  Bir kadın lider olan Hazret Mahal sayesinde özgürlüğün ve vatanın uğruna savaşılacak yegane şey olduğunu bir kez daha anladım.
  Öyle güzel çıkarımlar var ki, bir iki tanesini burada vermeden geçemeyeceğim:
  "Bütün kötülükler cehaletten doğar. Toplumlar ötekinin kültürünü tanıyarak birbirlerine değer vermeyi öğrenir."
  "Hep aynı yöntem! Güçlüler istila etmeye karar verdiği zaman,sizi akla gelen her şeyle suçluyor:
Ya acımasız bir diktatör ya da beceriksiz biri oluyorsunuz."
   "Gerçek önder emirleri veren değil,derin bir isteğini dışa vuran,bu isteğini somutlaştırmayı bilen kişidir ve bunun için de halka çok yakın olması gerekir."

15 Eylül 2013 Pazar

BİR ŞİİR DAHA

                             AVCI
                                   
          Bir kuş olsam;
         dolaşsam gökyüzünde özgürce
        saklansam bulutların arkasına
        sonra güneşi yakalasam
        ısınsam yakıcı sıcağında.

       Geceleri uyusam yıldızların altında
       soğuk havalarda sığınsam koca çınara.
   
       Ama izin vermez ki acımasız avcı,
      hayatım onun ellerinde,
      bir çığlık kadar yakın ölüm...
 

BİR FARKLILIK YAPIP ŞİİRLERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM...

                                               
                                                    YAŞAMAK
   Yaşamak savaşmaktır,
   geçmişinden ders alıp hata yapmamayı öğrenmektir,
   mutlu olmaktır,
   hissettiğin gibi davranmaktır,
   adam gibi adam olmaktır.
   Yıllar sonra bir gün sonsuzluğa göçü beklerken,
   gülümseyebilmektir.

   Yaşamak;
   yolun yarısını her zaman başlamadan bitirmektir...


                                                     

 

12 Eylül 2013 Perşembe

İLGİ ÇEKİCİ BİR PSİKOLOJİK ROMAN:"SIĞINAK"...

Sığınak bana hiç ummadığım bir anda Kahve Yayınları tarafından hediye edildi ve  tam da boş zamanıma denk geldiği için hemen okumaya başladım.(Yayınevine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim.)Kitap konusunda çok nötr durumdaydım zira ne yazarını ne de kitabı tanımıyordum.Ama psikolojik romanları okumayı sevdiğimden bana cazip geldi.
Başlangıçta hikaye çok ağır ilerliyor ve hani bunun gerilimi diyorsunuz.Bir Grange arayanları hayal kırıklığına uğratabilir.Ama psikologların nasıl çalıştığını ve insanlarla konuşurken gerçekte neleri gördüklerini öğrenmek isteyenlere güzel bir kitap.Bir psikoloji eğitim kitabını okumak sıkıcı olabilir ama bu kitap hem bir hikaye anlatıyor hem de kişilik analizi hakkında size bilgi veriyor.Okudukça zevk aldığım ve kendimce bazı notlar aldığım kitaplardan biri.Parçalanmış bir aile ve hiç ummadığı anda bu ailenin sorunlarına dahil olan bir psikolog.Doktor iken nasıl hasta konumuna düşersiniz?Bir anlık bir karar değişikliği hayatınızı nasıl değiştirir?İnsan tecrübeleriyle mi iç güdüleriyle mi hareket etmeli?Cevaplar burada gizli...
Psikoloji türünden hoşlananlara ve şiddetin hayatı nasıl etkilediğini merak edenlere güzel bir örnek olabilir.Okumalarını tavsiye ederim.
Bu romandan edindiğim bir çıkarımı sizinle paylaşmak istiyorum:
"HER PSİKİYATRİST ASLINDA POTANSİYEL BİR PSİKİYATRİ HASTASIDIR"...



Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

9 Eylül 2013 Pazartesi

KAHVE KÜLTÜR YAYINEVİ...

Evet bu sabaha kadar ben de bu yayınevinin adını duymamıştım. Hatta kargomun olduğunu duyduğumda bir yayınevinden geleceğini bile tahmin etmemiştim. Çünkü genellikle bir kitap gelecekse haberim olur. Her neyse işte kargomu az önce şubeden aldım ve bu kitapla karşılaştım. Kendisini ilk defa görüyorum. Konusu gerçekten ilgi çekici. Bu ay içinde okumayı planlıyorum :)

**KAHVE KÜLTÜR adlı yayınevine gerçekten çok teşekkür ederim. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Kitabın arasına koyduğunuz not ise gerçekten ince bir davranış. Tekrar teşekkür ederim :)

Kitabı incelemek isteyenler:  Sığınak -S.L. LEWİS
Yayınevinin facebook sayfasını incelemek isteyenler ise:  KAHVE YAYINLARI





2 Eylül 2013 Pazartesi

Küçük Düşler Büyük Umutlar Bitti! :)


   Eğer canınız sıkkın ve biraz yalnız kalmak istiyorsanız,benim hayatım niye böyle diyorsanız ve diğer kadınlar nasıl acaba diye düşünmekten kendinizi alamıyorsanız okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap.
 Nic,Melissa ve Seema ...Üç yakın arkadaş ve üç farklı hayatı yaşayan kadın. Onların yaşadıklarını okurken kadınların düşüncelerini, erkeklere bakış açısını ve aşkın farklı gelişmelerini göreceksiniz.Güzel ve esprili bir kitap okurken zaman zaman "Evet,biz kadınlar böyleyiz işte" diyeceksiniz. Bazı sayfalarda "Ben olsam..." diye farkında olmadan düşüncelerinizi irdeleyeceksiniz.
   Benim gibi hem kitap okumayı hem de okurken yazılanları yorumlamayı seviyorsanız, okurken içten konuşanlar grubundaysanız seveceğinizi düşünüyorum.