27 Kasım 2013 Çarşamba

BU KİTABI OKURKEN KALP SIZISI NEYMİŞ ANLAYACAKSINIZ.

KRISTIN HANNAH en sevdiğim yazar olmasına rağmen ,son kitabı"Ateşböceğinin Şarkısı" öylesine yoğun duygularla dolu ki okurken ara vermek zorunda kaldım.Sevdiklerinin kaybı sonucu insanların iç dünyasını ve bunun hayata yansımalarını çok hissederek yazmış.Duygu aktarımı çok yoğun.Dolayısıyla kendinizi acılı ve mutsuz hissediyorsunuz.Ama bitirmeden de elinizden bırakamıyorsunuz.Okurken ara verme nedenim ,yaşanan hüznü ve umutsuzlukları sindirebilmek içindi.Doğrusu kendini kötü hisseden kişilere tavsiye etmem.
Yazara hayranım çünkü gerçekten karakterlere iyi bürünüyor.Okurken kendinizden geçiyorsunuz.Bir müddet yazdıklarını okumayı düşünmüyorum.Çok etkileniyor ve kırılgan oluyorum.Ama biliyorum ki fazla uzak kalamayacağım.Kalemi büyülü ve yazdıklarını merak etmekten kendimi alamıyorum.
Yukarıda ki yazdıklarımı okuyanlar ne kadar çelişkili duygular yaşadığımı fark etmiştir.Bu kitabın güzel olmadığından değil,oldukça duygu yüklü olmasından.
Bir anne,bir eş ve en iyi dost kaybedilirse insanın hayatı nasıl değişir? Parçalanan bir aile nasıl toparlanabilir?Ergenlik çağında bir kız çocuğu nasıl yetiştirilmelidir? Bu soruların cevabını aldığınız ve bolca gözyaşı döktüğünüz bir kitaba merhaba deyin...
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


25 Kasım 2013 Pazartesi

MORAL-MOTİVASYON İÇİN OKUYUN:"MELEKLER SOKAĞI"

Üç kadın,gelişmekte olan bir kasaba ve değişen şartlara ayak uydurmaya çalışan bir topluluk. Eğlenceli bir anlatım tarzı ve sürükleyici bir hikaye. Herkesin yaşayabileceği ve kendine yakın hissedeceği konular var.
Hayatta başınıza ne gelirse gelsin umudun bitmeyeceğini,dostluklarla ve yardımlaşmayla her zorluğun yenileceğini anlatan zevkle okunacak bir kitap.
Kendinizi yalnız ve çaresiz hissettiğiniz zaman sizin için terapi gibi gelecek bir kitap.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

17 Kasım 2013 Pazar

HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARANLAR ,BAŞARININ YOLUNU ARAYANLAR İÇİN YAZILMIŞ...

Bu kitabı en güzel anlatan kapakta da verilmiş Harry Truman'ın yorumu olur şüphesiz.
"Hayatta büyük başarılara imza atmış insanların hayat hikayelerini okuduğumda,ilk zaferlerini kendilerine karşı kazandıklarını görmüşümdür."
Ben de Dr.Yaşar Ateşoğlu'nun hayatta başarılı olan insanların hikayelerini anlattığı bu güzel kitabı okurken şunu bir kez daha fark ettim ki ;başarının ana kuralı kendine hedef koymak.
İnsan illa ki fiziki yeterlilik aramamalı.Ruhunuzun gözü kulağı varsa ve belirlediğiniz hedefe gidecek azme sahipseniz yenemeyeceğiniz engel yok.
Hala şansımız varken okuduklarımızı değerlendirmeli ve hedeflerimize ulaşmak için çabalamalıyız.Onlar tüm olumsuzluklara rağmen başarmışsa biz neden başaramayalım.
Tüm motivasyonunu kaybedenler için öneriyorum,mutlaka okuyun...

Nick Vujicic (elleri ve ayakları olmayan bir hristiyanın hikayesi)

16 Kasım 2013 Cumartesi

Kitap Tiryakileri 1. Blog Tur -Şans Bilekliği YORUM


   Bu kitabı okurken gülecek, ağlayacak, üzülecek, şaşıracak ve koca bir "Vay be!" çekeceksiniz. Kitap da sadece ana karakter Stevie'nin hayatı anlatılıyor gibi görünse de yaşadıkları ve çevresindeki kişiler anlatıldıkça birkaç hikayenin birbiri içine geçtiğini fark ediyorsunuz.

***Bundan sonrası ÇOK AZ SPOİLER içeriyor!..

  Stevie'nin azmine ve cesaretine hayran kaldım.Bu karakter sayesinde o kadar çok şey öğrendim ve sorgulamaya başladım ki...

  Şizofren bir anneye sahip olmayı bırakın, aynı evde yaşamak bile ne kadar zordur. Yedi yaşında bir kızın böyle biriyle yaşaması, her türlü tehlikeye açık olmasına rağmen kendini koruyabilmesi, üstelik sevgi beklerken koca bir belirsizlikle yaşaması ne kadar yıkıcıdır.

  Ebebeyinlerin, çocuklarına olan tavır ve davranışlarının önemini, ailede sevilen birilerinin kaybının kişiyi nasıl hastalıklara sürüklediğini de net bir şekilde görüyoruz. Kitap bittiğinde tüm anne -babaların çocuk sahibi olmadan önce kendilerini buna hazırlayacak bir eğitimden geçmeleri gerektiği inancım bir kez daha kanıtlandı. Keşke "İyi anne-baba yetiştirme okulları" açılsa ve sertifika almadan çocuk sahibi olmak engellense. Bu durum vasi olacak bireyler içinde geçerli.Kitabı okuyanların bana katılacaklarına eminim.

  Bir tezimin daha doğrulandığına şahit oldum. Sanatçıların büyük çoğunluğu biraz kaçık.Sanırım bir şeyler üretebilmek için biraz kaçık olmak gerekiyor.Her ne kadar siz buna hayal dünyası geniş deseniz de bence kaçık tabiri daha çok uyuyor.

**Özetle bu kitabı çok sevdim ve yorum yapacak çok konu buldum. Okumayı bitirdikten sonra bile düşünmeme sebep olan kitaplara bayılıyorum ve bu da onlardandı. Herkese okumasını tavsiye edeceğim bir kitap.

Yeni kitaplarda ve yorumlarda buluşmak dileğiyle...

Kitaptan alıntılar:

"Zorluklar,insanı karakter sahibi yapar.Küçük şeylerden,arazimizde akan dereden,dağlardan,resimlerden,hayvanlardan,dışarıdaki havadan mutlu olmayı öğrenmek,minnet dolu bir hayat yaşama şansı sunarak sana mutluluk verecek.Gönül yaralarıyla başa çıkmak zorunda kalmayan ya da kalp kırıklıkları yaşayan diğer insanlara yardım eli uzatmayan insanlar,sonunda sığ,basit ve sıkıcı insanlar olup çıkarlar."

"Kimse insanları istismar eden,kaba ve aşağılık birinin yanında bulunmamalı,hayat çok kısa."

"Sevgi kalbi yumuşatır.Sevgi iyileştirir.Sevgi hayata tutunmanı sağlar.Hayatı yaşanmaya değer kılar.Daima sevgiye açık ol,zor geldiği zamanlarda bile."

Diğer blog tur arkadaşlarım:
Kanalizasyon Balığı |  paraseninjoe.blogspot.com
Kitap Maceraları | kitapmaceralari.blogspot.com
Obur Kitaplık | oburkitaplik.blogspot.com

Bize buradan ulaşabilirsiniz:
Blog-Sitemiz: kitaptiryakilerii.blogspot.com
E-mail Adresimiz: kitaptiryakilerii@gmail.comFacebook Adresimiz: facebook.com/tiryakikitap
Twitter Adresimiz: twitter.com/tiryakikitap

                                 

14 Kasım 2013 Perşembe

DEX'TEN FAVORİ SERİM LUX'UN 4.KİTABI KÖKEN BİR GÜNDE BİTTİ...

  Doğrusu özlemişim Kat ve Daemon'u. Bu seri ne kadar uzun sürse de heyecanını hep koruyor. Her kitap da tam da sona geldik derken yeni bir macera. Bazı seri kitaplarda sonlar sakız gibi uzuyor ama bu seride, her son yeni bir başlangıç olduğundan okumaktan sıkılmıyor ve her kitabı dört gözle bekliyorsunuz. Tek sorun sizi öylesine sarıyor ki bir günde bitiyor ve sabırsızca yeni kitabı beklemek zorunda kalıyorsunuz.
  Fantastik serilere başlayacaklar için mükemmel bir seçim olacağına eminim. Aksiyon, macera, aşk, eğlence ne ararsanız bu seride bulacağınızı garanti edebilirim. Özellikle seyahatlerde veya kısa zamanları olanlara yanlarında bulundurmalarını tavsiye ederim. Kısa ve güzel bir film seyretmiş kadar olacaklardır.

 Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI "LİMON YAPRAKLARININ KOKUSU"

  Kitabın arkasını okuyunca oldukça ilgimi çekmişti ama gerçek bir hayal kırıklığı yaşadım. Aslında etkileyici bir konu seçmiş yazar. Aması konunun anlatılış tarzında. Öyle yavaş ilerliyor ki sanki anlattığı insanların ağırlığını okurken de yaşamak zorundaymışız gibi.
  Keşke olaylar biraz daha ilgi çekici olsaydı. Hadi o kadar okudum bari sonunu anlayabilseydim. Bence çok daha etkileyici bir son olmalıydı. Uzun zamandır okuduğuma pişman olduğum ilk kitaptır dersem yeri var. Üzgünüm ama kitabın benim açımdan iyi bir yönünü bulamadım. Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...



13 Kasım 2013 Çarşamba

KİTAP TİRYAKİLERİ 1. BLOG TUR ŞANS BİLEKLİĞİ- ÖVGÜLER



 "Sayfaları yeni edindiğim arkadaşlarımla vakit geçirir gibi çevirdim." One book at a time

 "Kitap hakkında yazılanlar, hatta yazarın kendi betimlemeleri bile, bir kitabın nasıl aynı anda hem hayat dolu ve eğlenceli, hem de ürkütücü olabileceğini açıklamakta yetersiz kalıyor." Publishers Weekly

  "Şans bilekliği, yürek burkan şizofreni gerçekliğinin yanında okuyucusuna sunduğu sevgi ve neşe ile ruhunuzu aydınlatacak." The Crowded Leaf

  "Hayatın birçok yönüne değinen, güçlü bir hikaye." Fresh Fiction

  "Okuyucular kendilerini Stevie'nin dünyasına sarılmış onu bırakamaz halde bulacaklar." Krishna's Books

  "Hepimizin içinde yaşattığı acılar ve işleri akışına bıraktığımızda onların yerini alacak olan mucizeler..." The Sunday Orgonian

   "Stevie, karşısında çıkan her şeye galip gelebilecek bir kahraman." Reading in White Bears Lake

   "Cathy Lamb etkili mesajlar ve şiirsel bir anlatımın altından kalkabilen, ziyadesiyle yetenekli bir yazar." Chick Lit Cafe


Diğer blog tur arkadaşlarım:
Kanalizasyon Balığı |  paraseninjoe.blogspot.com
Kitap Maceraları | kitapmaceralari.blogspot.com
Obur Kitaplık | oburkitaplik.blogspot.com

Bize buradan ulaşabilirsiniz:
Blog-Sitemiz: kitaptiryakilerii.blogspot.com
E-mail Adresimiz: kitaptiryakilerii@gmail.comFacebook Adresimiz: facebook.com/tiryakikitap
Twitter Adresimiz: twitter.com/tiryakikitap