27 Haziran 2012 Çarşamba

Uzun zamandan sonra yorumlarım :)

Vikitapta okuduğum kitaplara bakarken uzun zamandır yorum yapmadığımı gördüm ve hemen yazmaya başladım.Kısa ve öz bir şekilde son zamanlarda okuduğum kitapları yorumlayacağım :)

İlk olarak VA serisinden başlayayım.İlk kitap Vampir akademisi.Kesinlikle mükemmel bir vampir serisi. Yazar zaten hem karakterlerle hem de betimlemeleriyle öldürüyor. İlk kitap biraz tanıtım kitabı gibiydi.Bunu ikinci kitabı bitirdiğimde anladım. İkinci kitabın son sayfaları o kadar akıcıydıki Rose'un elindeki silaha kadar gözümde canlandı süperdi ya kesin okuyun. Bende üçüncü kitabı en yakın zamanda okuyacağım :)

İkinci olarak Biten kitabım Paranormal. Evie o kadar zeki ve bir kadar da komik bir kız ki kitabın bazı yerlerinden kahkahadan öldüm. Hiç tahmin etmediğim yerlerde yeni olaylar yeni karakterler girdi kitaba. Şekerleme tadında çok güzel bir kitaptı. HERKESE İÇİM RAHAT BİR ŞEKİLDE TAVSİYE EDERİM... :)

Üçüncü olarak biten kitabım CERRAH. Tess gerritsen'a neden gerilimin kraliçesi dendiğini anladım. Kesinlikle damardan giriyor olaya. Katili yavaş yavaş anlatıyor. Her anlattığı özellikte katil bu yok ama o olamaz felan bu şekle bürünüyorsunuz. Sonunda öyle bir özellik söylüyor ki Kalbiniz hızlanıyor ben son 100 sayfayı hatırlamıyorum bile. Gerçekten elimde Çırak kitabı olsaydı hemen başlardım. Süperdi!! Bu arada dün Tess Gerritsen kitaplarının dizisi olduğunu öğrendim seriyi bitirince hemen başlayacağım izlemekte okumak kadar heyecanlı olacak :)

Son olarak Pamuk Prenses ve avcı. Dün sinema biletini aldım ve sabah kitabı başlayıp filmini izledim ve bitirdim. Kesinlikle şekerleme tadında hepimizin bildiği pamuk prenses masalının fantastikleştirilmiş haliydi. Konuya değinmem gerekirse esir olan Ravenna kralın huzuruna çıkıyor ve kral kızı çok beğenince onunla evlenmek istiyor. Sonra Ravenna kraliçe oluyor ve tören günü kralı öldürüp erkek kardeşinin ordusunu gizlice saraya alıyor. Ve krallıktaki herkesi öldürüyor. Pamuk prenses hariç Onu 10 yıl kuzey kulesinde tutuyor. Ve kraliçe esir düşmeden önce annesinin ona yaptığı büyüyle uzun yıllar genç yaşamaya devam ediyor. Bu büyü genç kızların hayatını emme büyüsü. 10 yılın sonunda kraliçenin aynası ona dünyanın en güzel kızının kalbini ele geçirirse ölene kadar genç kalacağını söylüyor ve kraliçe Pamuk prensesi çağırıyor. Fakat pamuk prenses kaçıyor. İşte olay böyle. Benim anlattığım kısım kitabın sadece 20 sayfası devamını siz düşünün. Avcı kısmı nerden geldi derseniz kraliçe pamuk prensesi yakalatmak için bir avcı tutuyor. O YANİ :D Yalnız size bir tavsiye okuyun sonra hemen filmine gidin filminde efektler harika Yani SÜPER SÜPER!!!

                           



                                  



                                             


4 yorum:

  1. burda yazdığın dex, vampirler, pamuk prenses, cerrah, tümü sevdiğim kitaplar. sanki hepsi bi postta toplanmış.
    :)
    ya sen uzun zaman kaybolmuştun. ortaya çıkmışsın.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Taz tatili malum tatilde kitap okuyup full yorum yapıyoruz :) Ama okuma sürecimiz uzun oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil