26 Temmuz 2012 Perşembe

Yoklar :)


Off! Bu nasıl bir kitaptır! 2 gün 3 gün önce Yoklar bitti :ama hala etkisindeyim :O

Kitabı bitirdiğim an ölmekten beter oldum. Bu nasıl bir hayal gücüdür. Tamam belki HP,AÇLIK OYUNLARI,TAHT OYUNLARI olamaz ama bunlar ilk üç seriyse buda dördüncü seridir. Mükemmel ya.Şimdi konuyu açıklayınca göreceksiniz :)

 Bir gün 15 yaşın üzerinde herkes kayboluyor. Okuldaki tüm öğretmenler, hastanedeki tüm doktorlar, tüm polisler yani tüm yetişkinler. Şimdi bütün şehir çocuklara kalmış durumda. Şimdi ne yapacaklar? Dışarı çıkacaklar ve evlere bakacaklar.Daha sonra ne olacak Kimse bilmiyor? Bu olay üzerine ana karakterlerimiz  en mantıklı düşünceyi uyguluyorlar ve  kendi evlerine bakıyorlar ama anneleri ya da herhangi bir büyükleri evde yok. Dışarıya bakmayı düşünüyorlar. Her şey düşünülen gibi. Alışveriş merkezleri yağmalanmış. Sebzeler ve konservelerden başka bir şey kalmamış. Evlerdeki ocaklar,klimalar,ısıtıcılar açık bırakılmış. Kreşteki tüm çocuklar ağlıyor ve biri onlara bakmak zorunda. Ocağı açık olan evler yüzünden yangınlar çıkmış. İtfaiye örgütü olmadığı için biri yangınıda söndürmek zorunda. Ve en önemlisi bir kaçış yeri yok. Dev bir daire kaplıyor üzerlerini ve onları bir alana hapsetmiş.

Sam kitabın ana karakteri. Neredeyse tüm olaylar onun etrafında dönüyor. Ama kitap hep onun ağzından anlatılmıyor. Bu yüzden olaylar çok heyecanlı oluyor. Kitabı soluksuz okudum denir ya. İşte ben de öyle oldum. Kitabı gerçekten soluksuz okudum. Kitabın içinde aşk var mı diye merak eden varsa Açlık Oyunlarındaki kadar bir aşka sahip diyebilirim. Yalnız size bir fragman izleteceğim sırf o fragman yüzünden kitabı alacaksınız BENİM GİBİ :D

İşte o Fragman:




7 yorum:

  1. Fragman süperdi. Kitabı izler izlemez listeme aldım. Teşekkürler. =D

    YanıtlaSil
  2. listeme ekliyorum kitabı . İlgimi çekti çook !

    YanıtlaSil
  3. Akın bende fragman yüzünden almıştım süper. Güven bana :)

    Kitap Ayracı sende :)

    YanıtlaSil
  4. önce yoklar mı okunmalı açlık mı?

    YanıtlaSil
  5. Bak derim :D
    http://wwwsirinkitaplik.blogspot.com.tr/2015/07/gone-yoklar-serisi.html

    YanıtlaSil