9 Eylül 2012 Pazar

1. Blog Tur: Ruhsuz (Jodi Meadows)


İşte merakla beklenen blog turumuz başladı. Bugün 9 Eylül. Ben dahil tam 10 blogger aynı anda blog turumuzu başlattık. Bakalım benim yazım nasıl olacak?



İlk olarak bildiğiniz gibi kargo elime Cuma sabahı ulaştı. O yüzden kitabı bitiremedim. Okuduğum kadarını yorumlayacağım size. Fakat kitabı bitirir bitirmez yorumum sizinle ;)

Yorumum:

Dürüst olmak gerekirse ben bu kitaba BA-YIL-DIM. Çok iddialı konuşuyorum fakat eğer bu kitap elinde olmayan varsa hemen alsın gelsin ve okumaya başlasın çünkü bu kitap elinizden düşmeyecek. Uzun zamandan beri yani Açlık Oyunları ve Taht oyunlarını okuduğumdan beri bu kadar iyi fantastik kitap okumamıştım. Off! Süper! Hala devam ediyorum fakat denilenlere göre benim okuduğum kısım diğer kısımlara göre çok basit kalıyormuş.Bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Lafı çok uzatmak istemiyorum. Zaten kitabı bitirince kısa bir özet geçeceğim. Şimdi gelelim diğer eleştirilere.



Kapak yorumum:

İnternette Türkiye'de çıkmayan kitaplara bakarken bu kapakla karşılaştım ve bu kapak beni fethetti. Resmen konusunu okumadan kitabı almak geldi içimden. Ben kapağı çok beğendim. Zevkler ve Renkler tartışılmaz :)




Karakter Analizi:

Ana karakterlerimiz: Ana ve Sam ♥

Ana : Kitap Ana'nın dilinden anlatılıyor. Karakterimizi ben çok sevdim. Hem hırslı, hem güçlü hemde cesaretli. Tam bir fantastik karakter yani :)

Sam: Bu karakter için sadece tek bir şey diyebilirim. Hani şu kitap karakterlerine aşık olan kızlar varya tam onlar için bu karakter. Her cümlesi heyecanlandıracak cinsten. Bu karakterin ANA ile konuşmaları bazen komik bazen heyecanlı oluyor. Ben çok gülüyorum :)


   Son olarak bu blog turumuz için bize destek olan DEX YAYINEVİ'ne sonsuz teşekkürler. Bu kitabı çıkarttıkları için apayrı bir teşekkürler...

İşte kitabı hiç duymayanlar için kitap ve konusu:

Ruhsuz

Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar

Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?

Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.

   Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.



BLOG TURDAKİ DİĞER BLOGLARI ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYIN :)
 vampirellaninguncesi.wordpress.com | Kitabı Okumak İçin 5 Neden & Yazar Tanıtımı
 kitapesintisi.blogspot.com | Kitap Yorumu 
 kitaphayvaniningunlugu.blogspot.com | Kitap Yorumu
sihirlikitap.blogspot.com | Ön Okuma
kagitkiz.blogspot.com | Kitap Yorumu
zimlicious.blogspot.com | Kitap Yorumu & Yazarla Röportaj
 kitabisevda.blogspot.com | Kitap Yorumu & Okuyucu Testi
 romancekolik.blogspot.com | Kitap Yorumu
 kitapmaceralari.blogspot.com | Kitap Yorumu
sevgilikitap.blogspot.com | Kitap Yorumu & Kitaptan Alıntılar


9 yorum:

  1. Ben de kapağa bayıldım :)Konuyu sevmeseydim sırf kapak için alabilirdim. Okunacak kitaplarım bir bitsin, bende eksik olan Dex'leri almayı düşünüyorum, Ruhsuz da bunlara dahil ;)

    YanıtlaSil
  2. Açlık Oyunları'nı bir solukta okumuştum. Sizin blog turunuz için seçilmiş kitap olması da başlı başına kitap için iyi bir referans. En kısa zamanda satın alacağım.

    YanıtlaSil
  3. Sizlere kitap alma zevkini yaşattığım için ne mutlu bana.Kesin beğeneceksiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler, emeğine sağlık güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Bütün bu blog tur için yazılan yazılar gerçekten çok güzel. En kısa zamanda bu kitabı almam gerekk!!!

    YanıtlaSil
  6. KitapAyracı Gerçekten alman gerekkk!!:D

    YanıtlaSil
  7. Çok şeker olmuş yazın~
    Kitabı da bir an önce bitir de rahatla =D

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten de kapağı insanı acayip çekiyor kitaba. ^^ Süper bir yorum olmuş. :)

    YanıtlaSil
  9. -Ezgi sindire sindire okuyorum. Biterse valla çok üzülürüm :D

    -Mertçan teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil