29 Eylül 2012 Cumartesi

Uğultulu Tepeler - Emily Bronte Bitti!!


Yorum ANNEME aittir :) Kitabımı yarım felan bırakmadım :D

Uğultulu Tepeler'i okumayı henüz bitirdim.Klasikleri okuma konusunda biraz isteksizdim çünkü ağırlıklı olarak romantik-macera kitaplarını daha çok seviyorum.Ama Martı yayınevinin kitap kapağı beni cezbetti ve kendimi tarihi bir aşk romanında bulacağım düşüncesiyle kitaba başladım.Okuduğunuz kitabın sizi hayat hakkında biraz olsun düşünmeye itmesini istiyorsanız tavsiye ederim.Klasik okuyun,gerçekten zevk alacaksınız...
    Kitabın ana karakteri Catherine'nin aşka mantığı karıştırması sadece kendinin değil çevresindeki tüm insanların hayatını değiştiriyor.Gerçek aşkının kindar bir canavara kendisinin hastalıklı bir ruha dönüşmesi yetmezmiş gibi gelecek nesillerinde hayatları altüst oluyor.


   Okuduklarımdan sonra anladım ki insan ya duygularıyla yada mantığıyla hareket etmeli,ikisi karıştığı anda vücüt kimyası bozuluyor.Eğer mantık hakimse;zalim,duygusuz,paragöz oluyorsunuz.Eğer duygu hakimse romantik,nazik,belki biraz saf ve kırılgan oluyorsunuz ama her halükarda yaşam safınızı belirlediğiniz için daha kolay.İkisi karışınca ya kafayı yiyorsunuz ya da yaşamaya tahammül edemiyorsunuz.Evet lütfen bu kitabı okuyun ve sizde düşüncelerinizi benimle paylaşın.Bu arada sanırım ben daha çok duygularıyla hareket eden sınıfına giriyorum.


4 yorum:

  1. Ah ben bu kitabı 8. sınıfa giderken okumuştum. Bayılmıştım bu kitaba. Beni en çok etkileyen kitaplardan biriydi. Tam 8 yıl geçmiş üzerinde. İngilizce öğretmenimin kitabıydı. Yeniden okumak istiyorum ama bulamıyorum bir türlü.

    YanıtlaSil
  2. Bence fırsatını bulmuşken Martı'dan al. Hem orjinal metin hem de çevirisi çok iyi :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, öncelikle bloğunuzu görüp geldim.. Çok da hoşuma gitti hemen izleyiciniz oldum. İkinci olarak ben de uğultulu tepeler i yeni bitirdim. Yorumlarınızı benimle paylaşın dediğiniz için bir iki cümle söylemek istedim ben de. Ben özellikle klasikleri çok seviyorum ve çok okuyorum. Kitap için söylediğiniz yoruma katılıyorum ama genellemenize hiç katılamıyorum ne yazık ki. Çünkü mantıklı davranmak kalpsizlik, paragözlülük, zalimlik ve duygusuzluk kesinlikle değildir. Tam tersine duyguların insan aklını yanlış yerlere yönlendirmesine mantık mani olur. Sanırım siz kitap konusu için söylediniz o kısmına ancak katılıyorum...
    Bu arada kitap zevkiniz de hoşuma gitti..
    Siz de benim bloğumu ziyaret ederseniz çok sevinirim çok selam ve sevgilerimle...
    http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. -Miyav kedicik yorumunu benimle paylaştığın için teşekkür ederim :)

    Bloguna ise hemen bakıyorum ;)

    YanıtlaSil