16 Mart 2013 Cumartesi

BOOK FRİENDS BLOG TUR #4 SOKAK KEDİSİ BOB OKUNDU...

GERÇEK BİR HİKAYE OLAN SOKAK KEDİSİ BOB'U BİRAZ ÖZLEMLE VE BİRAZ DA ŞAŞKINLIKLA OKUDUM...
Daha çok macera kitapları okuduğumdan oğlum;"anne okursan çok beğeneceğini umuyorum,"diyerek elime verdiğinde biraz da onu kırmamak adına başladım okumaya.Şimdi iyi ki de onu dinlemişim diyorum.
Kitabın kahramanı,aynı zamanda da yazarı olan James Bowen,uyuşturucu batağından nasıl kurtulduğunu ve hayata nasıl sarıldığını anlatırken insana insandan daha yakın bir dostun da kediler olduğunu gösteriyor.Yazar öylesine yalın bir dilde anlatımı yapmış ki sanki karşınızda oturup sizinle dertleşiyormuş gibi hissediyorsunuz.Üstelik o kadar çok kedisini seviyor ve sahipleniyor ki kitabı bitirince kendinizi bir hayvan besleme ihtiyacı içinde buluyorsunuz.
Hayatta umutsuzluğa düşüp gerçek dost aradığınızda sarılacağınız,hatalarınızı yüzünüze vurmadan dinleyip size destek olabilecek,bazen yalnızca susarak da yanınızda olduğunu hissettiren gerçek bir dost olduğunu öğrendim kedilerin. Yıllarca kediler nankör,köpekler sadık dostur diyenleri yanıltacak ve  en iyi dostun hayvanlardan olduğunu kanıtlayacak kadar güzel bir kitap.Özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için ve hayvanlara eziyet edenlerin ne büyük kötülük yaptıklarını anlamaları için okumaları gereken bir kitap.
Hayattan birşeyler öğrenmek isteyenler ve bir şeyler öğretmek isteyenler mutlaka bu kitabı okumalı ve okutmalıdır.
Yazara bu zorlu ama güzel hikayesini bizimle paylaştığı için ve yabancı yayınlarına da bize ulaşmasına vesile olduğu için teşekkür ederim.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak ümidiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder