27 Kasım 2013 Çarşamba

BU KİTABI OKURKEN KALP SIZISI NEYMİŞ ANLAYACAKSINIZ.

KRISTIN HANNAH en sevdiğim yazar olmasına rağmen ,son kitabı"Ateşböceğinin Şarkısı" öylesine yoğun duygularla dolu ki okurken ara vermek zorunda kaldım.Sevdiklerinin kaybı sonucu insanların iç dünyasını ve bunun hayata yansımalarını çok hissederek yazmış.Duygu aktarımı çok yoğun.Dolayısıyla kendinizi acılı ve mutsuz hissediyorsunuz.Ama bitirmeden de elinizden bırakamıyorsunuz.Okurken ara verme nedenim ,yaşanan hüznü ve umutsuzlukları sindirebilmek içindi.Doğrusu kendini kötü hisseden kişilere tavsiye etmem.
Yazara hayranım çünkü gerçekten karakterlere iyi bürünüyor.Okurken kendinizden geçiyorsunuz.Bir müddet yazdıklarını okumayı düşünmüyorum.Çok etkileniyor ve kırılgan oluyorum.Ama biliyorum ki fazla uzak kalamayacağım.Kalemi büyülü ve yazdıklarını merak etmekten kendimi alamıyorum.
Yukarıda ki yazdıklarımı okuyanlar ne kadar çelişkili duygular yaşadığımı fark etmiştir.Bu kitabın güzel olmadığından değil,oldukça duygu yüklü olmasından.
Bir anne,bir eş ve en iyi dost kaybedilirse insanın hayatı nasıl değişir? Parçalanan bir aile nasıl toparlanabilir?Ergenlik çağında bir kız çocuğu nasıl yetiştirilmelidir? Bu soruların cevabını aldığınız ve bolca gözyaşı döktüğünüz bir kitaba merhaba deyin...
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


6 yorum:

  1. bir türlü okunamayan yazar(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takip ettiğim kadarıyla siz daha gerçekçi ve felsefi kitapları seviyorsunuz ama okuyunca seveceğinize inanıyorum

      Sil
  2. Ben de kısa süre önce bitirdim kitabı. Yazdıklarınıza katılıyorum. Duygu yüklü bir kitap. Kristin Hannah'a tekrar hayran oldum bu kitabı ile...

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz öyle etkileyici ki kitabı bir an önce alıp okumak istiyorum ve gerçekten merak ediyorum..

    YanıtlaSil