27 Şubat 2013 Çarşamba

MERAK MERAK MERAK...HASRET-CANAN TAN


Hasret en büyük esarettir

Gittin...
Bir yemin kaldı aramızda
Yarısı senin
Yarısı benim...

Hasret, izleri Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet öncesi döneme uzanan, gerçek yaşamdan alınmış kırık bir aşkın ve ömür boyu süren hasretin öyküsü.

Müslüman bir bey oğluyla bir Rum kızının tüm engellere rağmen filizlenen sevdası, önüne çıkan ne varsa yakıp yıkacak güçte bir kora dönüşür. Ancak ayrılık kaçınılmazdır.

Lozan Antlaşmasının öncesinde imzalanan Mübadele Sözleşmesi, bir buçuk milyona yakın insanı yerlerinden yurtlarından ederken, geride parçalanmış hayatlar, boynu bükük aşklar ve nesiller boyu sürecek hasret hikâyeleri bırakacaktır.

Tıpkı Tacettinle Patricianın hikâyesi gibi...


Ön sipariş: http://www.dr.com.tr/Kitap/Hasret/Canan-Tan/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000434703#!DR


24 Şubat 2013 Pazar

Uyumsuz DEHŞET bir sonla BİTTİ!!


  Aslında başlık tüm kitabı anlatmaya yeter! O son var ya...Hani bazı kitaplar vardır öyle bir sonla biter ki 2. kitap için çıldırırsınız. Açlık Oyunları veya Taht oyunları gibi vb...İşte bu kitap o tüm kitapların 10,100 hatta 1000 katı. 2. kitabı sana veririz ama 1 hafta sadece su içerek yaşa deseler vallaha tekrar tekrar okur yine de yaşarım. NASIL BİR ÖRNEK OLDU BU YA? :D

  Her neyse konuya geçeyim bence :D Hayattaki herkesin (!) bir seçimi var. Herkes 5 topluluktan birini seçmek zorunda. Peki ne bu topluluklar? DÜRÜSTLÜK,CESARETLİLİK,DOSTLUK,FEDAKARLIK,BİLGELİK...Bu toplulukların özelliklerini okurken o kadar çok heyecan yaşıyorsunuz ki "Eğer ben orada olsaydım..?" sorusuna her sayfada farklı bir cevap vermek istiyorsunuz. Şimdi geçelim ana karakterimiz BEATRİCE'e...O hangi seçimi yapacak? Ona ne olacak? Bir de doğduğun topluluk senin sahip olduğun topluluk gibi oluyor. Yani FEDAKARLIKTA doğduysan büyük ihtimalle FEDAKARLIĞI seçiyorsun. Fakat seçim zamanı geldiğinde başka bir topluluğu seçersen bir tür TRANSFER oluyorsun. Böyle karışık bir konu işte bu :D Çok içeriğe girmek istemiyorum.Çünkü ben ilk 50 sayfasından çoğunu bilmediğim için İNANILMAZ bir heyecanla okudum. Bu heyecanı sizin de tatmanızı ÇOOOOK isterim.

  Son olarak bu kitabı okumamı sağlayan KİTAP HAYVANI ve diğer bloggerlara çok teşekkürler. Bu MÜKEMMEL kitabı okuduğum için çok şanslı olduğumu biliyorum...:)

"Bu kitap Açlık Oyunları,Taht Oyunları,Harry Potter gibi serilerin kesinlikle EN BÜYÜK rakibi olacak...!"

Bunlar da toplulukların simgeleri:

      (Soldan sağa...CESARETLİLİK-BİLGELİK-DÜRÜSTLÜK-FEDAKARLIK-DOSTLUK)



Book Trailer:

Divergent:



Uyumsuz:



23 Şubat 2013 Cumartesi

BLOG FRİENDS,Kitap Tur #2/BENİ SEÇ - Kiera Cass/ "Yazar Tanıtım": Kiera Cass


                            =KİERA CASS VE HAYATI=



  Ben Güney Carolina'da doğdum ve büyüdüm. 80 lerde doğmak harika bir şey. Ayrıca, babam Puerto Ricolu ve annem beyaz tenli. Ne ispanyol ne de güneyli aksanına sahibim. Neden olmadığı hakkında bir fikrim yok. Tuhaf bir çocuk olarak büyüdüm. Modadan pek anlamazdım (şimdi anlıyorum ama) ve bir şey herkes tarafından havalı görülse o şeyle alakam bile olmazdı. Ama bu umrumda değildi çünkü harika arkadaşlarım vardı ve çevrem iyiydi. Liseden sonra bir süre dans ettim.Tiyatroya ise bayılırdım.

   Liseden mezun olunca en büyük amacım tiyatro oldu. Tiyatrocu olmak için EN KÖTÜ yolu seçtim! Yarım yıl okula gitmedim, yerel gösterilerde şov yaptım,tiyatro kampında ders verdim ve baharda Müzikal Tiyatro'nun masterını yapmak için Coastal Carolina Üniversitesi'ne gittim.

 İlk yazmaya başladığımda bir aptal gibi hissettim.Yazmayı bu kadar sevdiğimi bilmiyordum.Ciddi bir şekilde. Dans etmek,şarkı söylemek,oyunculuk....Hikaye anlatmak bildiğin.Ve bunu çok seviyorum.

 Bir sürü başarısız ajans bulma denemesinden sonra beni takip edenlere kitabımı ulaştırma arzumdan dolayı, The Siren kitabımı 2009'da kendim yayımladım (bu sırada 5 aylık hamileydim). Onların benim için desteklerii benim devam etmemi ve hikayelerimi paylaşmamı sağlayan en önemli etkendi.

 2010'un başlarında (oğlum sadece 2 aylık olduğu zaman) The Selection'ı sorgulamaya başladım ve harika bir temsilci olan Elena Roth'u bulacak kadar şanslıydım. Birkaç ay sonra HarperTeen'den Erica Sussman The Selection'ı yayınlamayı kabul etti ve birkaç ay sonra kitap çıktı. (Kızıma 6 aylık hamileyken) Şimdi New York Times Bestselling yazarıyım ve hikayelerimi dünyayla paylaşacağım için heyecanlıyım.

   Şu anda kocam ve iki çocuğumla beraber Blacksburg'de yaşıyorum. Boş zamanlarımı Youtube,Twitter ve kek yiyerek geçiriyorum :D

Kiera Cass Sosyal Medyada:

Youtube: http://www.youtube.com/user/kieracass
Kendine ait sitesi: http://www.kieracass.com/
Twitter: https://twitter.com/kieracass


Yazarın diğer kitapları:




YAZARIMIZ:



13 Şubat 2013 Çarşamba

Beni Seç (The Selection) Bitti!

Öncelikle kitabın harika bir kapağı olmuş,insan baktığında kendini bir baloda gibi hissediyor.Renk tam benim sevdiğim renklerden olduğundan okumadan önce beş-on dakika kapağını incelemeden kendimi alamadım.
 Konusu eğlenceli ve genç bir kız için merak uyandırıcı diyebilirim.Doğrusu ben bir erkek için bu kadar savaşmaya değeceğine inanmıyprum.Benim açımdan her gün güzel giyinmek ve kendini güzel hissetmek iyi ama bir süre sonra ınsan sıkılır gibi geliyor.Dışarda onca eğlence,gezi,boş zaman imkanın varken herşeyin zamanlı ve kurallı olması çok boğucu olsa gerek.
Yine de kahramanımız America'nın hayatına imrenmedim dersem yalan olur.Hem muhteşem bir sarayda yaşayacaksın,hem prensin ilgisini çekeceksin,hem de herkes sana hizmet edecek.Tek olumsuz yanı 35 tane birbirinden güzel rakibinin olması!...O kadar kusur kadı kızında da olur canım.Ayrıca senin için iki erkeğin olması veseçim yapmak da biraz zor ama neyse...
Kitabın sonuna çok kızdım.Sanki filmin yarısında elektrikler kesildi gibi hissettim.Öyle heyecanlı bir yerde bıraktılar ki sinirden kudurdum.Şimdi tam da olaylar yeni başlamışken yeni bölümü beklemek zorundayız.Umarım devamı çabuk gelir.
Eğlenerek kitap okumak isteyenler mutlaka okusun.Benim gibi sonunda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız baştan maceranın henüz bitmediğini bilerek ve devamının geleceğini hesaba katarak okuyun.
Yeni kitaplarda ve yeni maceralarda buluşmak dileğiyle...

 






7 Şubat 2013 Perşembe

Cam Şato Bitti!!!

CAM ŞATO AN İTİBARİYLE BİTTİ...

Daha bu sabah elime geçmesine rağmen şöyle bir konusuna bakayım diye başladığım kitabı gece 02.00
 itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Okurken "İşte yine güzel bir film senaryosu adayı daha",diye düşünmekten kendimi alamadım.Aklımda eski dönem kralları,gösterişli kıyafetleriyle saray hanımları,şövalyeler ve tarih kokan mimarisiyle dev şatolar canlandı.Bu tablonun içinde yaşam mücadelesi veren savaşçılar ve kahramanımız eski bir suikastçı olan Celaena Sardothien.
Bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı Celaena gibi biri olmak için herşeyi yapardım.Kendine güvenen,güçlü ve insanların karşısında ezilmeyen,deyim yerindeyse Krala bile kafa tutabilen aynı zamanda da merhametli,dostluk ve barış yanlısı.İç dünyasındaki sevgi eksikliği ve aşk acısını asla dışarı yansıtmayacak kadar da duygularına hakim. Karakteri öylesine güçlü ki okurken o güç içinize akıyor ve sizde kendinizi Celaena gibi hissediyorsunuz.
Kitabın konusuna gelince;
Camdan bir şatoda 23 güçlü ve aynı zamanda çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişiler-yaverler-,Kralın tek yaveri olmak için birbirleriyle yarışırlar.Ancak yaverler yarış dışında öldürülmeye başlanınca herkes korku duymaya başlar.Celaena bir yandan yarışlarda mücadele ederken bir yandan da olayların sırrını çözmeye çalışıyor.Üstelik tek sorunu bu da değil.Kendisinden sorumlu yüzbaşı Westfall ve Kralın oğlu Dorian ile olan ilişkilerini de ayarlamak zorunda.
Zevkle okuyacağınız kitabın sonunda inanılmaz bir sürpizle karşılaşacaksınız.Güçlü kadınlardan,maceralardan ve kitabı okurken bulmaca çözer gibi olayları çözmekten hoşlananlara şiddetle tavsiye ediyorum.


Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...




3 Şubat 2013 Pazar

GÖLGE VE KEMİK BİTTİ!!


ETKİLEYİCİ BİR FANTASTİK SERİNİN İLK KİTABINI BİTİRDİM...
GÖLGE VE KEMİK
Kitabın isminden ve kapağından fazla etkilenmesem de konu özeti ilgimi çektiğinden okumaya başladım ve okuduğum için de mutluyum.
Öncelikle yazara bizi kurtlar ve vampirler diyarından uzaklaştırıp bambaşka ve hayallere açık karakterlerle tanıştırdığı için teşekkür etmek istiyorum.Hayal dünyasının sınırsız ve güzelliklere açık olması ,yeni karakterler ve yeni maceralar olması serinin yeni kitaplarını da dört gözle beklememizi sağlıyor.
Hikayenin akışı,kişilikler ve duyguların anlatımı insanı içine çekiyor.Ana karakter Alina'nın yetimhanede yakın arkadaşı Malyen'le başlayan dostluğu ve hayat mücadelesi,onu inanılmaz olaylara sürüklüyor.Bir anda kendisini Karanlıklar Efendisinin himayesinde buluyor.
Karanlıklar Efendisi gerçekte kimdir,Alina gerçekten basit bir köylü kızı mıdır okudukça göreceksiniz.Bir taraftan olayların akışını takip ederken bir taraftan da ihanet-dostluk ve sevgi gibi duyguları yeniden keşfedeceksiniz.
Yaratıcı ve yeni bir fantastik macera arayanlara şiddetle tavsiye ederim.
Yeni kitaplarda ve yeni maceralarda buluşmak dileğiyle...


1 Şubat 2013 Cuma

YERKARA BİTTİ...!


   YERKARA ADLI FANTASTİK KİTABI BİRAZ HAYALKIRIKLIĞI İLE BİTİRMİŞ BULUNMAKTAYIM...
Lux serisinin ilk kitabı "Obsidiyen" den sonra fantastik serileri büyük bir istekle beklemiştim fakat bu kitap beni hayal kırıklığına uğrattı.Belki de beklentilerimizin fazla olmasından olabilir ama serinin diğer kitabını çok da istekle beklemiyorum.
  Kitabın ana karakteri Nikki yaşadığı olumsuz duygulardan kurtulmasını sağlayacağını söyleyen Cole'ün peşinden Yerkara'ya gitmiş,sonra da sevgilisi Jack'i unutamadığından yeniden Yeryüzüne dönmüştür.Bu dönüş hem onu farklılaştırmış hem de hayatına yeni maceralar katmıştır.Üstelik altı ay sonra istemese de Yerkara'ya yeniden dönmek zorundadır.Nikki sevgilisini bırakmamak için yeterince mücadele edebilecek mi,okurken sürekli bunu düşüneceksiniz.
Bence konu güzel ama akışta bazı çelişkilerle karşılaşıyorsunuz.Anlatımda yer yer koptuğumu ve konudan uzaklaştığımı hissettim.Aşk yine her kitaptaki gibi başrolde olsa da duyguların yoğunluğu okuyucuya fazla ulaşmıyor gibi geldi.
Üzgünüm ama Dex yayınlarının bu güne kadar okuduğum en vasat kitabı diyebilirim.


Yeni kitaplar da ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

Mimlendim #1


   Beni mimleyen bloglar sayesinde yeni bir yazı başlığına başladım :) Beni mimledikleri için Gül Özdemir ve Entel Kitap'a teşekkür ederim..:)


1.İdolüm dediğin yazar ?
Suzanne Collins
2. Devamı için yanıp tutuştuğun bir kitap/dizi var mı?
Kitap: Yüz Bin Krallık
Dizi: Revolution
3.Bu kitap bana kitap okuma alışkanlığı kazandırdığı dediğin bir kitap var mı?
Sanırım Şimşek Hırsızıydı...:)
4.Kitapların filmleştirilmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Bazıları iyi olsada bana göre hep haal kırıklığı :(
5.Blogunla ilgili en sevdiğin şey?
Yorumlar :))
6.Şu ana kadar çok popüler olmuş kitaplar içinde okumadım ayıp ettim dediğin kitaplar var mı?
Zehir Ustası,Çırak,Kış bahçesi...
7.Kitap okurken çevredekilerin ne yapması seni çıldırtır?
Beni rahatsız etmesi...
8.Özellikle Türkiye'de kitap okuma oranı çok düşük. Sence nasıl bir şekilde kitap okumayı sevdiririz?
Yayınevleri kitapların fiyatını gerektiği kadar indirir ve en önemlisi ilkokula giden çocukların ğremtenlerine kitap sevdirilirse hem aile hem de öğrenciler kitap okumaktan çekinmezler..:)
9.Hiç bir kitabın sonu için kalemi kağıdı verseler de ben yazsaydım dediğin oldu mu?
Ben yazsaydım değilde başka türlüolabilirdi dediğim oldu :)
10.Fantastik türlerde tanıştığımız hangi türün aramızda yaşamasını isterdin? Ya da direkt ne gereği var canım mı derdin?
Harry Potterdaki ev cinlerinin yaşamasını kesinlikle isterdim :)
11. Eğer seçmek zorunda bırakılsaydın Facebook,Twitter ve Blog hesabından hangisini seçerdin?
Oww! Zoe bir seçim. Ama sanırım facebook derdimçünkü yorumlarımı oradan da paylaşabilirdim...:)


Şimdi kendim hakkında 11 gerçek:

1)Kitap okumaktan çok almayı severim :D
2) Yaşayabileceğimi bilsem tüm paramla kitap alabilirim.
3)İngilizce kitap okumak için fazlasıyla çabalıyorum.
4)Once Upon A Time'ı izlerken bilmediğim masallar olduğunu farkettim.
5)En sevdiğim yayınevi DEX :)
6)Bloguma girenlerin sevip sevmediğini çok merak ediyorum.
7)Bazı kitapların filmlerini izledikten sonra kitabını okumayı sevmiyorum.
8)Tüm türleri okusamda YOUNG-ADULT bana daha eğlenceli geliyor.
9)Okuduğumdan çok çıkmasını beklediğim kitap sayısı daha fazla.:D
10)Bu blogu RENKLİ KİTAP'ın yazılarını okumayı çok sevdiğim için açtım. Bu yüzden ona çoook teşekkürler...:)
11)En sevdiğim blog SEROOSE:YOLUN NERESİNDEYİM?

:))