17 Nisan 2014 Perşembe

OKUMASI EN ZORLAYAN KİTAPLARDAN;"TANRI'NIN FORMÜLÜ

  Bu kitabın ismini çok duyduğum için ilk gördüğüm anda aldım ve okumaya başladım.Yaklaşık iki hafta oldu ve ben nihayet kitabı bitirebildim.Şimdi yeniden okumaya başlasam kitabı gerçek anlamda okumuş olurum.Çünkü bu kitabı ilk okuduğunuzda fizik bilginizin çok iyi olması lazım.Benim gibi yarım yamalak bir fizik bilginiz varsa ilk okuma ile ancak fizik kuralları anlamaya çalışıyorsunuz ve konudan uzaklaşıyorsunuz.
  Yazar Jose Rodrigues Dos Santos'a hayran kalmamak elde değil.Sadece bir roman yazmamış,matematik-fizik-astronomi bilgisi yanında CIA'nin çalışma şekli,İran'daki yaşam koşulları ve Amerika'daki hayatı birleştirerek eşsiz bir kitap açığa çıkarmış.Güzel ve zor bir kitap.Yıllardır ilk defa çözmekte zorlandığım bir kitap oldu.
 Bu kitabı okuyanlardan özellikle yorum bekliyorum.Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


 "Rab mahirdir ama zalim değildir.Doğa sırlarını sinsiliğinden değil özündeki yüceliğinden dolayı saklar."
                                                                                           Albert EINSTEİN

3 yorum:

  1. Kitap herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış fizik bilmeyen biri için bile son derece anlaşılır benim fizikle aram iyi değildir ve çok rahat okudum. Dünyayı evreni ve Rabbin amacını anlamak için yanıp tutuşan bir kişi için eşsiz bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. kitabı okurken bir çok şeyi sorgulama irdeleme ihtiyacı duydum. etrafımda gelişen olayları insanların davranış ve düşüncelerini, malum düzenin neden bu kadar uç noktalarda olduğunu ister istemez her yönüyle çözümlemeye ve anlam yüklemeye çalıştım. birçok şeyin(algılayabildiğim) gerçekten çok anlamlı olduğunun diğer yandan da aynı bir çok şeyin de gerçekten belirsiz olduğunun kanısına vardım fakat cevabını bulamadığım sorulardan dolayı kitaba 7-8 ay kadar ara vermek zorunda kaldım. çünkü bu kitap yaşadığımız dünyaya öyle bir penceren baktırıyor ki sanki buğulu bir camın arkasından izliyorsunuz herşeyi. yaşadıklarımın gördüklerimin gerçekliğini anlamını düşünmekten normal hayatımı dengeli bir şekilde sürdüremedim. aradan uzun bir zaman geçtikten sonra kitabın kalan kısmını bitirdiğimde bir süre düşündüm ve asıl yaratıcının biz insanlar olduğunun sonucuna vardım.

    YanıtlaSil
  3. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz yazarların sözleri ve Yabancı mankenler sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    ..

    YanıtlaSil