27 Ekim 2012 Cumartesi

MASUMİYETİN İÇİN SAVAŞ!!!


MASUMİYETİN İÇİN SAVAŞ BİR GÜNDE BİTTİ...
Benim gibi bir Tess hayranının dört gözle beklediği kitaplarından "Masumiyetin İçin Savaş" bitti,sırada "Buz Gibi Soğuk" var.
 Bu kitap, Miranda Wood adında masum ve dürüst bir kadının yasak aşk yaşadığı patronu Richard'ın öldürülmesi üzerine tek şüpheli olarak gözaltına alınmasıyla başlıyor.Miranda tek başına suçsuz olduğunu  kanıtlayamayacağını düşünüp umutsuzluğa düşmüşken süpriz bir ortak bulur kendine.
    Tess'in diğer romanları gibi güzel bir kurgu.İçinde aşk-polisiye-insan ilişkileri harmanlanmış.Anlatımı basit ve kolay anlaşılır.Yalnız çevirmen bazı yerlerde isimleri karıştırmış.Elinize aldığınızda bir televizyon dizisi seyreder gibi hikaye gözünüzde canlanıyor.Akıcılık mükemmel.
  Kitap hakkında tek eleştirim;
  yazarın diğer kitaplarında polisiye kısmı daha hakim ve olaylar biraz daha çözümü zor kurgulardan oluşuyor.Cerrah ve Çırak'da daha belirgin bir gizem-macera havası var. Burada ise sanki ilk anlatılmak istenen aşk ve güven duygusu ve bunu anlatırken de cinayet üzerinden hareket edilmiş.Bir Tess hayranı olarak biraz hayal kırıklığına uğradım.Umarım son kitabı eskiler gibidir.Yine de okuyanlara zevk verecek bir kitap.


YENİ KİTAPLARDA BULUŞALIM...


2 yorum:

  1. Tess Gerritsen'ın bende rhat bir 4-5 kitabı var ama hala sıra onlara gelemedi.. bu yorumları okuyunca kendimi çok çok eksik hissediyorum ... En kısa zamnda Tess'i tanıyacağım!!! yorum için teşekkürler!

    bu arada çekilişime beklerim!

    http://kitaptelvesi.blogspot.com/2012/10/ilk-cekilisime-herkesi-beklerim.html

    YanıtlaSil
  2. Geliyorum hemen!!

    Bence bir kitabını okusan hemen seriye hemen devam edeceğin bir yazar :)

    YanıtlaSil