25 Ekim 2012 Perşembe

Rus Kışı Bitti!!


Rus  Kışı btti.Aslında akıcı bir hikayesi var ama okurken birşeyler eksik gibi.Bir yanım okumak isterken bir yanım sıkıldı.Ana karekterimiz Nina Rus Bolşov Bale topluluğunun bir üyesi.Onun hayatının içine girmemize bir müzatede hazırlayan Drew sebeb oluyor.Anna ile birlikte Stalin dönemi Rusya'sının yoksulluk,şavaş ve ölümlerle dolu dönemine tanık oluyoruz.Bir yandan da bir balerinin hayatı,aşkları ve yaşam mücadelesi gözler önüne seriliyor.Aşk-ihanet-şüphe-güvensizlik-dostluk tüm hikaye içine serpiştirilmiş.
  Okurken bir iki cümleyi not aldım.Eğer bu alıntılar ilginizi çekerse kitabı da severek okursunuz.Ben Rusya devrimlerini ve Rus edebiyatını çok ilgiçekici bulduğum için bu kitabı da sevdim.Yorumlarım bu yüzden yanlı olabilir düşüncesiyle bu alıntıları vermek istiyorum.
 Nina'nın kocası Victor bir balerin hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor:
"Hayat zor,insanlar yorgun.Siz onlara güzellik sunuyorsunuz.Gururlanmalarını sağlıyorsunuz.Bizlere hepimizin herşeyi gerçekleştirebileceğini hatırlatıyorsunuz."
 bir diğer alıntı;
"Gerçek ve fiziksel dünyada olduğu kadar düşüncelerinde yaşayan insanlarda vardı.İnsanın işine,sanatına kendisini tamamen adamasının,aslında hayata karşı duyulan bir inanç ve bağlılık olduğunu gösteriyordu.
HEPİNİZE İYİ OKUMALAR,YENİ KİTAPLARDA BULUŞALIM...

         

3 yorum:

  1. Kesinlike okuyacağım...Moskova'nın her köşesini görüyorum rus edebiyatı kitaplarında

    YanıtlaSil
  2. Bende kitabı keyifle okudum ama kitabın sonu eksik bitiyor gibi geldi. Nina'nın Grigori'ye yazdığı mektubu da eklese daha iyi olurmuş.

    YanıtlaSil