7 Şubat 2013 Perşembe

Cam Şato Bitti!!!

CAM ŞATO AN İTİBARİYLE BİTTİ...

Daha bu sabah elime geçmesine rağmen şöyle bir konusuna bakayım diye başladığım kitabı gece 02.00
 itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Okurken "İşte yine güzel bir film senaryosu adayı daha",diye düşünmekten kendimi alamadım.Aklımda eski dönem kralları,gösterişli kıyafetleriyle saray hanımları,şövalyeler ve tarih kokan mimarisiyle dev şatolar canlandı.Bu tablonun içinde yaşam mücadelesi veren savaşçılar ve kahramanımız eski bir suikastçı olan Celaena Sardothien.
Bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı Celaena gibi biri olmak için herşeyi yapardım.Kendine güvenen,güçlü ve insanların karşısında ezilmeyen,deyim yerindeyse Krala bile kafa tutabilen aynı zamanda da merhametli,dostluk ve barış yanlısı.İç dünyasındaki sevgi eksikliği ve aşk acısını asla dışarı yansıtmayacak kadar da duygularına hakim. Karakteri öylesine güçlü ki okurken o güç içinize akıyor ve sizde kendinizi Celaena gibi hissediyorsunuz.
Kitabın konusuna gelince;
Camdan bir şatoda 23 güçlü ve aynı zamanda çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişiler-yaverler-,Kralın tek yaveri olmak için birbirleriyle yarışırlar.Ancak yaverler yarış dışında öldürülmeye başlanınca herkes korku duymaya başlar.Celaena bir yandan yarışlarda mücadele ederken bir yandan da olayların sırrını çözmeye çalışıyor.Üstelik tek sorunu bu da değil.Kendisinden sorumlu yüzbaşı Westfall ve Kralın oğlu Dorian ile olan ilişkilerini de ayarlamak zorunda.
Zevkle okuyacağınız kitabın sonunda inanılmaz bir sürpizle karşılaşacaksınız.Güçlü kadınlardan,maceralardan ve kitabı okurken bulmaca çözer gibi olayları çözmekten hoşlananlara şiddetle tavsiye ediyorum.


Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...




2 yorum:

  1. Selam, mimlendiğini haber vermeye geldim :)))

    http://fightiingg.blogspot.com/2013/02/liebster-blog-award-mim1.html

    YanıtlaSil