19 Mayıs 2013 Pazar

YENİ KRİSTİN HANNAH'IM:MARC LEVY VE KİTABI GÖLGE HIRSIZI BİTTİ...

Yeni bir Kristin Hannah'ım var artık.Duyguları böylesine yalın bir dille anlatıp insanı böylesine içten etkileyebilen ender yazarlar var. Marc Levy'nin hikayeleri anlatım tarzı,düşünceleri ve hayata bakış açısı tam benlik.Elime alıp ta kitaba şöyle bir baktığımda bana ders kitabı izlenimi verdiğinden okumak istememiştim.Okumaya başlayınca da çocuk kitabı sanmıştım ama ilk yirmi sayfadan sonra resmen bende içine girip karakterle beraber yaşamaya başladım. Keşke kitabın içeriği kadar kapak tasarımına da özen gösterselerdi. Mesela, daha küçük bir roman boyutunda olup kapakta da gölgelere eğilmiş bir çocuk tasviri gibi biraz ilgi çekici olmalıydı.
Biraz konudan bahsedersek;babası evden ayrılınca annesiyle yalnız yaşayan ve okulda silik bir karakter olduğu için arkadaşı olmayan karakterimiz gölgelerle konuşmaya başlar ve onlardan sahiplerinin korkularını öğrenir.Mutsuz olduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu fark ettiği insanlara da bir şekilde hayatlarını yoluna koymada yardımcı olduğu anda da hayatı değişmeye başlar.İnsanlara değer verdikçe dostlar edindiğini fark eder. Şimdi tek sorunu geçmişte kaldığını sandığı ama içinden asla çıkmayan eski aşkını bulmaktır.Bunu başarıp başaramadığını kitabı okuyunca göreceksiniz.
Beni etkileyen bir iki sözü size aktararak kitap hakkında fikir vermek istiyorum.
"Zaman sadece geçermiş gibi yapıyor.En basit anlar,içimize hiç silinmemecesine demir atmış duruyorlar."
"İnsan hayatındaki bazı değerli anlar küçük raslantılara bağlı olabilir."
"Tanrı'ya inanın ya da inanmayın,bir anne asla tam olarak ölmez,sevdiği çocuğun kalbinde ölümsüzdür o
Böylesine duygulara hitap eden ve gözyaşlarınızı tutamayacağınız kitaplar çok değil.Bu yüzden mutlaka okumanızı öneririm.
Yeni kitaplar ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...

3 yorum:

  1. Bu kitabı çok merak ediyorum ama birkaç yere baktım bulamadım:(

    YanıtlaSil
  2. D&R da indirimde su an. Ben oradan aldım. 5 TL gibi cok uygun bir fiyatı var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef şehrimde d&r yok nette baktım ordada yok:( size keyifli okumalar:)

      Sil