11 Aralık 2013 Çarşamba

Baba Segi ve Üç Eşin Gizli Yaşamı- KARAKTER TANITIMI

Baba Segi: Yaşlı ve saf bir karakter olan Baba Segi’nin tek derdi çocuktur. Kız çocuğu olduğunda erkek, erkek çocuk olduğunda ise ikiz çocuk isteyebilecek bir karakter. Kötü olaylara karşı midesinde ve bağırsaklarında yaşadıkları onu espirili kılıyor.

EŞLERİ Iya Segi: Baba Segi’nin 1986’da evlendiği ilk eşi, 1986’da doğan Segi ile 1988’de Doğan Akin’in annesidir. Çok acımasız ve ölümcül hırslara sahip olan Iya Segi’nin tek amacı sırrını saklamak için Bolanle’yi öldürmektir. Iya Tope: Baba Segi’nin 1989’da evlendiği ikinci eşi ve Tope, Afolake, Motun adlı üç kızının annesidir. Çok saf ve temiz yüreklidir ve Bolanle’ye iyi davranan tek eştir. Gelin görün ki bu saflığı ve kırılganlığı yüzünden o da diğer eşleren (Iya Segi ve Iya Femi) kokmaktadır. Iya Femi: Baba Segi’nin 1994’de evlendiği eşidir. Femi ve Kole adlı iki çocuğu vardır ve çocukları da kendi gibi paraya tutkuyla bağlı, bencil ve huysuzdur. Bolanle eve dördüncü eş olarak geldiğinde onun için de işler kötü bir hal almadan bir çözüm yolun arayışına girecektir. Bolanle: Baba Segi’nin 1999’da evlendiği son eşidir. Üniversite mezunu olan Bolanle’miz küçüklüğünde yaşadığı durumları ve olayları bastırmak için Baba Segi’ye dördüncü eş olmayı kabul eder. Gelin görün ki ama evdekilerden pek azı ona iyi davranır ki bu da diğerlerinden gizli gizlidir. Bolanle aynı zamana Baba Segi’nin severek evlendiği ilk eşidir ama kısırlığı ortaya çıkınca bu sevgi ne kadar ilerleyebilecektir.

ÇOCUKLARI Segi: Baba Segi’nin ilk eşi Iya Segi’den olan kızıdır. Çok vicdanlı bir yapıya sahip olan Segi, kardeşlerine her konuda yardım ederken, annesi yüzünden de Bolanle’ye kötü davranmaktadır. Akin: Yiğit bir delikanlıdır ve aile içerisinde Bolanle’ye iyi davranan ikinci ama ilk kişidir. Tope – Afolake – Motun: Baba Segi’nin Iya Tope’den olan üç kızıdır. Her biri bir yıl arayla doğmuş olsa da adeta üçüz gibi yaşamaktadırlar ve saç, giyim konusunda birbirilerine çok benzerler. Femi ve Kole: Baba Segi’nin üçüncü eşi Iya Femi’den olan oğullarıdır. Kitapta bunlara dair pek bilgi yer almasa da yine de huy olarak anneleri gibi bencil ve huysuz olduklarından bahsedilmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder