6 Mart 2014 Perşembe

"HER ŞEY YOLUNDA" DA ASLINDA HİÇBİR ŞEY YOLUNDA GİTMİYOR...

Yazar JUSTİNE LEVY. Uykumu getirecek bir kitap okumak amacıyla başladığım ve bitirmeden uyumaya kıyamadığım için gecelediğim bir kitap. Kaybeden bir kadının kendi ağzından yaşadıkları ve yeniden hayata tutunma çabaları.

Louise, çocukluk aşkıyla evleniyor ve bir süre sonra terkedilme korkusuyla madde bağımlısı oluyor. Maddeden kurtulduğunda ise gerçekten terk ediliyor. Bundan sonrasında ise koca bir boşluk. Tekrar yaşamaya başlaması ise onu değiştirmeye çalışmadan seven Pablo ile oluyor.



Kitap geçmişe yolculuk ve şimdiki zaman arasında bölümler halinde anlatılmış,öykü tadında ilerliyor.Kadınların sevilmeye ve değer verilmeye ne kadar muhtaç olduklarını bir kez daha anlıyorsunuz.Aslında bütün insanlar için geçerli bu. Anlamadığım ve hatta kızdığım şey ise başarısız bir birlikteliğin ardından kurtuluşun yine bir erkekte aranması.Bu kitapta da gerçek hayatta da bence yapılan en büyük yanlış bu.İnsan kendini çözmeden,neyle mutlu olduğunu anlamadan,yalnızlığın tadını bilmeden neden yeni bir ilişkiye başlar ki.Sonrasında her defasında birine muhtaç olmak var.Bence bu sevgi değil,yalnızlık korkusu ve kendini yetersiz hissetme.Gerçi Louise,çok şanslı çünkü sevebileceği birine rastlıyor ama her zaman mutlu son olmuyor.Kitabı okuduğunuzda düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
 Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder