18 Mart 2014 Salı

KİTAPLIĞIMI DÜZELTİYORUM.İLK RAF:" FANTASTİK SERİLER"

Yaklaşık 500'ün üzerinde kitabım var ama bir türlü vakit bulup ayrıştıramıyorum.Dolayısıyla da neyi okuyup neyi okumadığımı bilmiyordum.İki-üç günlük bir boşluk yaratıp kitapları düzeltmeye karar verdim.
İlk rafa fantastik serileri koydum.
-  İlk serimiz Artemis Yayınları tarafından basılan ve oldukça sevilen ,dizi ve sinema filmi de yapılan Laurel K.Hamilton'un "Anita Blake-VAMPİR AVCISI "serisi.
Kitaplar arada sırada olan küçük yolculuklar sayılmazsa ağırlıklı olarak St. Louis'de geçiyor. Anita'nın olağanüstü yaratıklar tarafından ona takılan bir de lakabı var: The Executioner (Cellat). Bu ünvanı haketmesinin sebebi, yaptığı diğer işlerin yanında bir de ölürülmesi son derece zor olan vampirlerin infazındaki aktif görevi. Şehirdeki pek çok yaratık ondan hoşlanmasa da, o dünyadan dostları da yok değil. Daha ilk kitapta ona ilgisini belli eden ve sürekli onu elde etmeye ve insan hizmetkarı yapmaya çalışan Jean Claude adındaki 300+ yaşındaki vampir de Anita'nın hayatındaki başka bir unsurdur. Anita nın ondan uzak durmasında ki kesin kararı seri ilerledikçe değişime uğrar. Bunun dışında bir de Anita'nın akıl hocası olan Edward adında kiralık bir katil vardır. Edward, tam da ihtiyacı olduğu anda her daim Anita'nın yanında olmayı bilmiştir. Anita'nın deyimi ile insanlar çok sıkıcı gelmeye başladığı için onları bırakıp vampir, kurtadam ve diğer olağanüstü yaratıklarla ilgilenmeye başlamıştır. Anita arada sırada bundan şikayetçi olsa da ona tam olarak ihtiyacı olan eğitimi vermiştir. Bunun dışında bir de Richard Zeeman adında ki kurtadam da Anita'nın kalbinde yer etmeyi başaran başka bir karakterdir.




-İkinci serimiz Epsilon yayınlarından çıkan Stephenie Meyer imzalı ALACAKARANLIK Serisi.Aslında vampir serilerinin doğmasına vesile olan seri budur.Vampir dünyasını aşkla birleştirip tüm gençliğin sevgisini kazanmış ve filmleri gişe rekorları kırmıştır.




  -Üçüncü serimiz Artemis yayınlarından Richelle Mead imzalı,"VAMPİR AKADEMİSİ" Serisi. Alacakaranlık serisinin çok tutmasından sonraki vampir kitapları patlamasında en üst seviyelerde yer alan serinin ilk filmi yakın zamanda vizyona girmiş ve çok tutulmuştur.Devamının geleceği kesindir.

                                                                                                                                                               
-Diğer bir seri yine Artemis yayınlarından Casandra Clare imzasını taşıyan "ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR" serisi.Bu serinin ana yaratıkları gölge avcıları ve iblisler. Artık vampirler dışında yeni yaratıklarında olaya dahil olduğu daha heyecanlı ve sürükleyici serilerin başladığını görüyoruz.Kitapları okurken çok sevmiştim ama filmi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.



                                                                                                                                                                          -Bir diğer seri henüz okumadığım ama kızım tarafından bir hayli sevilerek okunan Pegasus yayınlarından P.C.Cast-Kristin Cast ikilisinin imzasını taşıyan" BİR GECE EVİ ROMANI" serisi. Ateşli,karanlık,eğlenceli bir vampir serisi olarak adlandırılıyor.



-Bu raftaki son serim vampirler dünyasından sıyrılıp tamamen insanlar üzerinden giden ve oldukça sürükleyici bir seri.Pegasus yayınlarından çıkan Suzanne Collins imzalı "AÇLIK OYUNLARI"serisi.Burada ilginç bir şey yaşadım.Serinin sinema versiyonunu kitaptan daha çok sevdim. Aksiyon ve görsel sahne efektleri o kadar güzel çekilmiş ki seyretmesi hayal etmekten daha güzel.

                                                                                                                                                                      -Tam bitirmek üzereyken son zamanların en iyi dizisi olan" TAHT OYUNLARI" nın serisini burada vermeden kapatmak istemedim.Seri başlangıçta okuması biraz karışık ama ilerledikçe ve karakterlere hakim oldukça çok seveceğiniz maceralarla dolu sürükleyici romanlardan oluşuyor.Dizisini de mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.



Diğer raflarda görüşmek dileğiyle...





2 yorum: