26 Haziran 2013 Çarşamba

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli


   Zülfü Livaneli bizi  kesinlikle ETKİLEYİCİ bir romanla daha karşı karşıya bırakıyor. Belki bu kitap bizi SERENAD kadar etkilemiyor ama kitabın sonu yine hepimizi şoka uğratıyor.

    Kitabın başlarında gerçekten farklı ve eğlenceli bir hikayeyle baş başa kaldığımı biliyordum. Kimi zaman gazeteci kızın öfkelenmelerine kıkırdamadım değil. Bu öfkelenmelerin karşısında da duygusuz bir ana karakter  olunca ilginç bir durumla karşıya karşıya kalıyorsunuz. Şimdi düşünün. Bir insan duygusuzsa hiçbir durum karşısında tepki vermiyorsa onun ne yapacağını tahmin edemezsiniz. O yüzden bu sizi her zaman meraklandırır. Yani demek istediğim tüm kitap boyunca meraktan öldüm. :D  

   Kitabın içeriğine pek girmek istemiyorum. Çünkü hangi yönden anlatırsam anlatayım hepsi yalan olur. Çünkü o etkiyi yaşamadan içeriği öğrenmek kitabı etkisiz kılar. Sadece kitap bittikten sonra aklınızda küçük küçük parçalar kalacağını bilin. Bu parçalar kimi zaman sizi hüzünlendirecek, kimi zaman imrendirecek, kimi zaman da güldürecek. 

   Bana güvenin. Bu kitap sizin tüm kitap boyunca düşündüklerinizi baştan sona gözden geçirtecek. Kitabı tekrar okumak isteyene kadar bu kitabın etkisinden kurtulamayacaksınız. Serenad'ı okuyanlar bilir. Ben hala hatırlarım o kitaptaki BÜYÜK AŞKIN ETKİSİNİ. 

 Yani sonuç olarak bu kitabı OKUYUN ve benimle yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın. Çünkü şu an gerçekten bu kitabı tartışmaya ihtiyacım var. :D







 


1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz yazarların sözleri ve Yabancı mankenler sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil