29 Temmuz 2013 Pazartesi

Aynı Yıldızın Altında- JOHN GREEN...MUTLAKA OKUNMALI

Birçok kişi tarafından beğenilen ve TİME'ın 2012'nin en iyi romanı seçtiği AYNI YILDIZIN ALTINDA adlı kitabı bitirdim. 

   Bu kitapta Hazel'ın duygularına ortak oluyor, onun gözünden mutlu veya mutsuz olayları inceliyoruz. Tabi bunu yapmamıza sadece HAZEL değil diğer bir ana karakter olan AUGUSTUS da yardım ediyor.

   Hazel kanser hastası bir kız. Ve annesinin ısrarıyla her gün DESTEK GRUBUNA gidiyor. Bir gün istemeyerek gittiği ve yine aynı şeylerin yaşadığı bu yerde AUGUSTUS ile karşılaşıyor. Ve bu olay onun için birdönüm noktası oluyor.
Her gün "bu günde ölmedim",duygusuyla yaşayan insanları hala hayata bağlayan ne olabilir diye düşündüğümde iki şey aklıma geliyor.İlki ;bir amaçın olması,
ikincisi de;amacının gerçekleşeceği umudu.
Amaçsız ve umutsuz insanlar yaşasa da hayatla bağları kalmıyor.
Hazel ve Augustus,zamanlarının azaldığını bilseler de okudukları kitabın sonunu öğrenmek gibi bir amaçları vardı.Bunu gerçekleştirmek için verdikleri mücadelede kitabımıza konu oldu.Onların yaşadıklarını okurken kimi zaman aldığımız nefesin bile ne kadar değerli olduğunu fark ettik.Gerçek anlamda yaşamın zamanla kısıtlı olmadığını anladık.
Hayata değer veren insanlar mutlaka bu kitabı okumalı diyorum.
Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...



  Bence kitap almak isteyenler ve kitabı merak edenler için iyi bir seçenek. Hiç olmazsa bizden farkı sadece hastalığı olan bu çocukların duygularını daha fazla kişi anlar.

KESİTLER:





HAHA :D

         

                                   

5 yorum:

  1. Evet, pek çok blogda gördüm kitabı. Ben de merak ediyorum çok.

    YanıtlaSil
  2. O kadar beğeniliyor ki merak etmemek elde değil. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok merak ediyorum bu kitabı ama sonu çok acıklı diye duyduğum için okumaya çekiniyorum açıkçası. Sonra toparlanamam kaç gün ağlamaktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinizi sonunun acıklı biteceğine alıştırırsanız bir şey olmuyor. Ya da ben de bir sorun var :D

      Sil
  4. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz yazarların sözleri ve Yabancı mankenler sitesini ziyaret edebilirsiniz..
    ...

    YanıtlaSil