3 Haziran 2013 Pazartesi

TANRI'NIN UNUTULAN ÇOCUKLARI BİTTİ...

Corrigan Kasabası,ailelerin mutlu birşekilde yaşadığı,çocukların okula babaların işe gittiği ve arada bir eğlenceler yapılıp ailece dans edilen huzurlu bir kasabaydı.En azından Charlie öyle olduğunu sanıyordu.Bir gece penceresini tıklatıp kendisinden yardım isteyen Jasper Jones'la tanışana kadar.Anlıyordu ki hayatın görünen yüzü ile gölgeler arasında kalan yüzü farklıydı. Charlie,bir yandan kasabanın gerçeklerini öğrenirken bir yandan da büyümenin getirdiği zorluklarla mücadele ediyordu.
Bu kitap bittiğinde hayata bakış açınız değişecek ve çevrenize daha farklı ve daha eleştirel gözlerle bakacaksınız.
Kitaptan iki alıntı beni etkiledi,size de aktarıyorum:
"Ne kadar az bilirseniz,o kadar uzak kalırsınız ve omuz silkip yolunuza devam etmek o kadar kolay olur."
"Kaç yaşında olduğun farketmez,herkes yaşlanır.Herkes bir meslek öğrenebilir,vergilerini ödeyebilir ve bir aile kurabilir.Ama bu büyümek değildir.Asıl önemlisi,dünyan sarsıldığında nasıl davrandığın ve etrafında neleri ne kadar görebildiğindir. Bir erkeği erkek yapan budur."

Yeni kitaplarda ve yeni yorumlarda buluşmak dileğiyle...


2 yorum:

  1. Tamam da kitabı nasıl buldunuz onu belirtmemişsiniz.Dili nasıldı, sürükleyicimiydi, 10 üzerinden kaç puan verirsiniz mesela.Bu kitabı çok merak ediyorum fakat bir türlü okmaya cesaret edemiyorum.Beğenerek mi okudunuz yoksa sıradan bir kitapmıydı?Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk 50-60 sayfa oldukça sıradan ve sıkıcıydı,belki bir paragrafta anlatılacak konu bir kitaba yayılmaya çalışılmış.Okudukça sarmaya başlıyor.Yazarın konulara bakış açısını ve yorumgücünü merak ediyorsanız okuyun ama konusu için okuyacağım diyorsanız çok daha heyecan verici kitaplar okudum.

      Sil