1 Temmuz 2013 Pazartesi

Yasaklı kitapları okuyoruz: BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK BİTTİ...

Bazı kitaplar insana hayatı anlatır.Neden savaşmak zorunda olduğumuzu,yaşamak kimileri için nefes almak kadar kolay ve düşünülmeyen birşey iken kimileri için ise mücadelenin ta kendisi olduğunu öğretir.Bizim dünyamız en azından yaşadığımız ortam sadece dünyevi bir takım ihtiyaçları karşılamak ve bununla ilgili arada bir karşımıza çıkan engellerle mücadele etmek.Nefes aldığımız her anın bir nimet olduğunu çoğu zaman hatırlamıyoruz bile.İşte bu kitabı okuyunca özgürlüğün,nefes almanın, kendin için yaşamanın ne kadar önemli olduğunu anladım.
Amerika da Güney bölgelerde zencilerin yaşadığı ırksal ayrım ve şiddetin boyutlarını,sınıfsal farklılıkların adalet sistemine yansımalarını bir çocuğun gözlemiyle anlatan kitapta baba Aticus'un tek başına zenci hakları için mücadelesine tanık olacaksınız.Kitap çocuk anlatımıyla ama yetişkin sorunları üzerine olunca daha ilgi çekiçi ve anlaşılması kolay olmuş.Gençlerin  mutlaka okumaları gerektiğini düşünüyorum...
Filmi de çekilen kitabın sinema versiyonu da çok güzeldi.

3 yorum:

  1. Hayatımın filmi diyebilirim çocukken ilk seyrettiğimde etkisinden kurtulamamıştım. Gregory Peck çok çok sevdiğim bir aktördür..
    Kitabını da yıllar sonra okudum.. Mutlaka okunması gereken bir kitap..:))
    Teşekkürler sevgiler..:))

    YanıtlaSil
  2. Filmini izlemek istiyorum şu internetim sınırsız olsa bir an evvel

    YanıtlaSil
  3. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz yazarların sözleri ve Yabancı mankenler sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil